Κοσμος

Τέλος εποχής: Ο ΠΟΥ κήρυξε τη λήξη του παγκόσμιου συναγερμού για τον κορωνοϊό

Μετά από τρία χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από την πανδημία του κορωνοϊού στην Αθήνα
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κορωνοϊός: Σε ένα σημαντικό βήμα προς το τέλος της πανδημίας, ο ΠΟΥ ήρε το ύψιστο επίπεδο συναγερμού για την Covid-19

Το τέλος του παγκόσμιου συναγερμού για την Covid-19 κήρυξε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο κορωνοϊός τελεί πλέον υπό επαρκή έλεγχο.

«Με μεγάλη ελπίδα δηλώνω ότι η Covid-19 δεν συνιστά πλέον μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, εκτιμώντας ότι η πανδημία έχει οδηγήσει σε «τουλάχιστον 20 εκατομμύρια θανάτους», αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από τον επίσημο απολογισμό των 6,9 εκατομμύρια νεκρών του ΠΟΥ.

Η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, η οποία στις 30 Ιανουαρίου 2020 είχε κηρύξει ύψιστο επίπεδο συναγερμού του Οργανισμού για την Covid-19, ήρε σήμερα αυτό το επίπεδο συναγερμού.

Η άρση του μέτρου είναι ένα σημάδι της προόδου που έχει σημειώσει ο κόσμος στην καταπολέμηση του ιού, αλλά ο ΠΟΥ έχει πει ότι η Covid-19 είναι εδώ για να μείνει, ακόμα κι αν δεν αποτελεί πλέον κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

H αντίδραση της Ε.Ε.

«Έπειτα από 38 μήνες μπορούμε να προχωρήσουμε», σημείωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, σε ανάρτησή της στο Twitter. 

Ειδικότερα, η κ. Κυριακίδου ανέφερε: «Tο απόγευμα o ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι η COVID-19 τελείωσε ως παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία. Έπειτα από 38 μήνες μπορούμε να προχωρήσουμε. Αλλά η COVID-19 δεν έχει τελειώσει ως παγκόσμια απειλή για την υγεία. Συνεχίζουμε με την επιτήρηση, τον εμβολιασμό των ευάλωτων και την αυξημένη ετοιμότητα για το μέλλον».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.