Κοσμος

«Είμαι ακόμη ζωντανός»: Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τον πάπα Φραγκίσκο

Κανονικά στη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάπας Φραγκίσκος
© EPA / ETTORE FERRARI

Πάπας Φραγκίσκος: Εξιτήριο από το νοσοκομείο - Η σύντομη περιπέτεια υγείας και η επιστροφή στις λειτουργίες

Ο πάπας Φραγκίσκος πήρε εξιτήριο από την καθολική πανεπιστημιακή κλινική Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης. Ο ποντίφικας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο την Τετάρτη εξαιτίας βρογχίτιδας και του χορηγήθηκε αντιβιοτική θεραπεία.

Όπως έκανε γνωστό το Βατικανό, αύριο θα είναι παρών στη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων των Καθολικών. «Είμαι ακόμη ζωντανός, δεν φοβήθηκα. Εκτιμώ πάρα πολύ όλους όσους εργάζονται στο νοσοκομείο. χρειάζεται ηρωική διάθεση, όπως και τρυφερότητα με τους ασθενείς», είπε ο πάπας Φραγκίσκος, σχολιάζοντας τη σύντομη παραμονή του στο νοσοκομείο. 

Το πρόβλημα υγείας για τον πάπα Φραγκίσκο ξεκίνησε την Πέμπτη, όταν αισθάνθηκε έντονη δύσπνοια μετά το τέλος της καθιερωμένης γενικής ακρόασης και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων και της αξονικής θώρακος στις οποίες υποβλήθηκε, είναι καλά.Το Βατικανό είχε κάνει γνωστό ότι ο πάπας Φραγκίσκος πάσχει από χρόνια βρογχίτιδα, με πρόβλημα άσθματος. 

Πριν από δύο χρόνια, ο ποντίφικας υποβλήθηκε σε επέμβαση στο παχύ έντερο και υποφέρει από χρόνια γοναλγία, εξαιτίας της οποίας, για να διασχίσει μεγάλες αποστάσεις, ορισμένες φορές χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο. 

WATCH: Pope Francis leaving hospital and greeting crowds

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.