Κοσμος

Πώς μία ηθοποιός έφερε στο πολιτικό προσκήνιο της Ισπανίας την παρένθετη μητρότητα

Η Άνα Ομπρεγόν αναγκάστηκε να καταφύγει στις ΗΠΑ για να γίνει μητέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πώς μία ηθοποιός έφερε στο πολιτικό προσκήνιο της Ισπανίας την παρένθετη μητρότητα

Ισπανία: Πώς μία ηθοποιός έφερε στο πολιτικό προσκήνιο την παρένθετη μητρότητα - Η Άνα Ομπρεγόν αναγκάστηκε να καταφύγει στις ΗΠΑ για να γίνει μητέρα

Η Άνα Ομπρεγόν κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Ισπανίας και απευθύνει εκκλήσεις για επανεξέταση της παρένθετης μητρότητας στη χώρα.

Η απόφαση της 68χρονης Ισπανίδας ηθοποιού να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα στην Ισπανία, προκαλώντας την κριτική τεσσάρων υπουργών της κυβέρνησης, καθώς και νέες εκκλήσεις για επανεξέταση της μακροχρόνιας απαγόρευσης της Ισπανίας για τη συγκεκριμένη πρακτική.

Η τηλεπερσόνα Άνα Ομπρεγόν κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σε όλη την Ισπανία μια εβδομάδα αφότου το περιοδικό ¡Hola! δημοσίευσε μια φωτογραφία της να κρατάει ένα νεογέννητο μωρό έξω από ένα νοσοκομείο στο Μαϊάμι. Το περιοδικό εξήγησε ότι το κοριτσάκι της είχε γεννηθεί με τη χρήση παρένθετης μητέρας, τρία χρόνια αφότου η Ομπρεγόν έχασε τον γιο της και μοναδικό της παιδί, τον Αλες Λεκιο, από καρκίνο.

Η Ομπρεγόν εμφανίστηκε να επιβεβαιώνει το δημοσίευμα αμέσως μετά, δημοσιεύοντας το εξώφυλλο του περιοδικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ένα φως γεμάτο αγάπη ήρθε στο σκοτάδι μου», έγραφε η ανάρτηση. «Δεν θα είμαι ποτέ ξανά μόνη μου. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΖΩΝΤΑΝΗ».

Το κουτσομπολιό που έγινε πολιτικό θέμα

Αυτό που ξεκίνησε ως κουτσομπολιό στα περιοδικά της Ισπανίας έγινε γρήγορα τροφή για τους πολιτικούς της χώρας. «Η παρένθετη μητρότητα είναι μια πρακτική που δεν είναι νόμιμη στην Ισπανία», δήλωσε στους δημοσιογράφους μία υπουργός της χώρας, η Ιρένε Μοντέρο, βουλευτής του Podemos. «Αναγνωρίζεται νομικά στη χώρα μας ως μια μορφή βίας κατά των γυναικών».

Η ίδια επισήμανε τις γυναίκες που γίνονται παρένθετες μητέρες. «Υπάρχει προκατάληψη απέναντι στις γυναίκες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας; Σίγουρα», είπε. «Δεν μπορούμε να ξεχνάμε την πραγματικότητα αυτών των γυναικών που βρίσκονται σε επισφαλείς καταστάσεις ή που κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή βρίσκονται σε αυτή».

Η θέση της υποστηρίχθηκε από κάποιους υπουργούς του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αντανακλώντας την προσπάθεια της κυβέρνησης συνασπισμού να τοποθετηθεί ως σταθερός υπερασπιστής των δικαιωμάτων των γυναικών. «Τα σώματα των γυναικών δεν πρέπει να αγοράζονται ούτε να ενοικιάζονται για να ικανοποιούν τις επιθυμίες κανενός», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φέλιξ Μπολάνιος, υπουργός Προεδρίας, ενώ η υπουργός Προϋπολογισμού, Μαρία Χεσούς Μοντέρο, χαρακτήρισε το μέτρο ως «έναν ακόμη τρόπο εκμετάλλευσης των γυναικείων σωμάτων».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.