Κοσμος

Η Ρωσία μπορεί να πολεμά ακατάπαυστα για δύο χρόνια στην Ουκρανία

Ο ρόλος του Ιράν και της Βόρειας Κορέας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρώσος στρατιώτης σε σημείο ελέγχου στο Λουχάνσκ της Ανατολικής Ουκρανίας
Ρώσος στρατιώτης σε σημείο ελέγχου στο Λουχάνσκ της Ανατολικής Ουκρανίας © EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE/HANDOUT

Πόλεμος στην Ουκρανία - Λιθουανός αξιωματούχος εξηγεί πόσο μπορεί να πολεμά χωρίς διακοπή η Ρωσία

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών της Λιθουανίας δήλωσε ότι η Ρωσία έχει αρκετούς πόρους για να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία για δύο χρόνια.

«Οι πόροι τους οποίους έχει αυτήν τη στιγμή η Ρωσία επαρκούν για να συνεχίσει τον πόλεμο με τη σημερινή ένταση για δύο χρόνια» δήλωσε ο Ελίντιγιους Παουλαβίτσιους σε δημοσιογράφους στο Βίλνιους.

«Το πόσο καιρό η Ρωσία θα είναι σε θέση να πολεμά θα εξαρτηθεί επίσης από τη στήριξη στον ρωσικό στρατό από κράτη όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα. Τώρα, αν κοιτάξετε τι έχει σήμερα η Ρωσία, όπως στρατηγικά αποθέματα, εξοπλισμό, πυρομαχικά, όπλα, μπορεί να πολεμά με τη σημερινή ένταση για δύο χρόνια» ανέφερε επίσης.

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Νωρίτερα, έγινε γνωστό από την Ukrenergo, την ουκρανική διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου, ότι αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση του ουκρανικού πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, που είχε διακοπεί μετά τις ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή.

Η ουκρανική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom είχε ανακοινώσει ότι η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί μετά τις σημερινές ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις.

«Οι ειδικοί της Ukrenergo αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια που είχε διακοπεί από τα πυραυλικά πλήγματα σήμερα», ανακοίνωσε η Ukrenergo μέσω του Telegram.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.