Μπάιντεν: Δεν είναι λογικό η Κίνα να διαπραγματευτεί την ειρήνη στην Ουκρανία
Το ειρηνευτικό σχέδιο που προτείνει το Πεκίνο


Πόλεμος στην Ουκρανία - Το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας και η αντίδραση Τζο Μπάιντεν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκρινε την Παρασκευή (24/2) ότι η ιδέα πως η Κίνα θα αναλάβει να διαπραγματευτεί την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι «λογική», μετά τη δημοσιοποίηση κειμένου θέσεων από την κινεζική διπλωματία για την ένοπλη σύρραξη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.
Με δεδομένο ότι «το επαινεί ο (πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν, πώς θα μπορούσε να είναι ωφέλιμο;» σχολίασε ο κ. Μπάιντεν, αναφερόμενος στο κείμενο στη συνέντευξη που παραχώρησε έναν χρόνο μετά τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην ουκρανική επικράτεια.
«Δεν είδα τίποτα σε αυτό που θα υποδείκνυε πως υπάρχει κάτι που θα ήταν ωφέλιμο για οποιονδήποτε άλλον εκτός από τη Ρωσία αν το κινεζικό σχέδιο εφαρμοζόταν» συνέχισε. «Η ιδέα ότι η Κίνα θα διαπραγματευτεί την έκβαση ενός πολέμου που είναι εντελώς άδικος για την Ουκρανία απλά δεν είναι λογική» επέμεινε.

Τι προτείνει η Κίνα για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Το κείμενο που δημοσιοποιήθηκε χθες από το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ άλλων καλεί να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών, που θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός, ενώ προειδοποιεί εναντίον της χρήσης πυρηνικών όπλων.
Το κείμενο γενικότερα επαναλαμβάνει ήδη διατυπωμένες θέσεις της Κίνας, αφότου η Ρωσία εξαπέλυσε τον πόλεμο, που το Κρεμλίνο έχει βαφτίσει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», την 24η Φεβρουαρίου 2022.
Οι ΗΠΑ δεν δίνουν F-16 στην Ουκρανία
Στην ίδια συνέντευξη στο ABC News ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν χρειάζονται μαχητικά αεροσκάφη F-16 στον πόλεμο με τη Ρωσία αυτήν τη στιγμή.
Και πρόσθεσε πως αποκλείει την αποστολή στρατιωτικών αεροπλάνων στην Ουκρανία επί του παρόντος. «Δεν χρειάζεται F-16 τώρα. Το αποκλείω για την ώρα» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για παραβίαση του πρωτοκόλλου ασφαλείας
Ο παιχνιδιάρης χιμπατζής λατρεύει τα γλυκά και ζωγραφίζει με χρωματιστές ξυλομπογιές
Παραδοσιακά ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ φιλοξενεί επιφανείς Έλληνες της ομογένειας στις ΗΠΑ
H αρχή έγινε όταν κέρδισε την δημαρχία της Κωνσταντινούπολης
149 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις γαλλικές Άλπεις
Ο Σεγίτ Τορούν τον επισκέφτηκε στη φυλακή και δημοσίευσε το χειρόγραφο σημείωμα στο X
Ο Τζάρεντ Κούσνερ πραγματοποιεί επενδύσεις στη χώρα
Αποφασισμένοι να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά οι Εργατικοί - Λαμβάνουν σειρά αντιδημοφιλών μέτρων
Το «σόου» του CHP θα τελειώσει αναπόφευκτα και ότι θα νιώσουν ντροπή για το «κακό» που έκαναν στη χώρα, τόνισε
Ανησυχίες για τις νεότερες ηλικίες - Προειδοποίηση για «ιδιαίτερη προσοχή» στις ψυχιατρικές ασθένειες
Το ταξίδι των σκουπιδιών από τη Δύση προς την Ανατολή και ο άτυπος «Πόλεμος των Απορριμμάτων»
Μεγάλος ο αντίκτυπος της πολιτικής δραστηριότητας του Έλον Μασκ
Ο Χοσάμ Σαμπάτ εργαζόταν για το Al Jazeera Mubasher, την αραβόφωνη υπηρεσία απευθείας μετάδοση
Αυτό υποστηρίζει το 44% των υποστηρικτών της CDU/CSU
Έγραψε ιστορία ως η πρώτη μαύρη Ρεπουμπλικανή γυναίκα που ανέλαβε τον ρόλο και υπηρέτησε δύο θητείες
«Τα δικαιώματα των εκλεγμένων αξιωματούχων πρέπει να γίνονται πλήρως σεβαστά»
Πάνω από 1.100 οι συλληφθέντες στην Τουρκία - Εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις
Η εξομολόγηση του ηθοποιού για την καριέρα του και τη μεγάλη του αγάπη - το θέατρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.