Κοσμος

Πώς η G7 θα πιέσει τη Ρωσία να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Επί τάπητος νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα καταστροφής μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό στο Κίεβο
Εικόνα καταστροφής μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό στο Κίεβο © EPA/ROMAN PILIPEY

G7 - Η Σύνοδος Κορυφής ανήμερα της επετείου για τον έναν χρόνο από τον πόλεμο στην Ουκρανία - Στο τραπέζι νέες κυρώσεις

Η G7 θα ζητήσει σήμερα Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, να πάψει η αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία από τρίτες χώρες, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνόδου κορυφής. Αυτό ανέφερε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα ανήμερα της επετείου για τον έναν χρόνο από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Με δεδομένη την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία από τρίτες χώρες, η G7 σκοπεύει να ζητήσει αυτή να σταματήσει» επεσήμανε ο Κισίντα στους δημοσιογράφους λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της, της οποίας προεδρεύει η Ιαπωνία.

Ο Κισίντα δεν αναφέρθηκε σε κάποια συγκεκριμένη χώρα, αν και η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει ιρανικά drones στην Ουκρανία. Πρόσφατα εξάλλου οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να στηρίξει τη στρατιωτική προσπάθεια της Μόσχας. Το Πεκίνο έχει διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες.

Παράλληλα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που θα διεξαχθούν σήμερα, η G7 θα συζητήσει το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της Μόσχας.

ΗΠΑ και Βρετανία ανακοίνωσαν νωρίτερα επιπλέον κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, ενώ η Ιαπωνία αυστηροποίησε τα μέτρα που έχει λάβει εναντίον της Μόσχας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.