- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ακτίδα ελπίδας στα χαλάσματα - 40χρονη ανασύρθηκε ζωντανή μετά από 104 ώρες
«Τώρα πιστεύω στα θαύματα» δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας διασωστών
Σεισμός Τουρκία: Μια 40χρονη γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή έπειτα από 104 ώρες - «Τώρα πιστεύω στα θαύματα» δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας διασωστών
Μια γυναίκα ανασύρθηκε σήμερα ζωντανή στο Κιριχάν της Τουρκίας από μια ομάδα Γερμανών διασωστών έπειτα από 104 ώρες που παρέμεινε καταπλακωμένη απο τα συντρίμμια του σπιτιού της το οποίο κατέρρευσε από τον σεισμό που έπληξε την πατρίδα της.
Γερμανοί διασώστες σήκωσαν με προσοχή την 40χρονη Ζεϊνέπ Καχραμάν για να την τοποθετήσουν σε φορείο και να τη μεταφέρουν στο ασθενοφόρο, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
«Η ομάδα διάσωσης χρειάστηκε περισσότερες από 50 ώρες για να περάσει μέσα από τα ερείπια και να προσεγγίσει τη γυναίκα», έγραψε στο Twitter η γερμανική ΜΚΟ I.S.A.R. Germany.
Η γερμανική ομάδα κατάφερε να κρατήσει ζωντανή τη γυναίκα αυτήν παρέχοντάς της νερό και χυμό φρούτων χρησιμοποιώντας ένα λάστιχο. Επίσης διατήρησε επαφή μαζί της χάρη σε ένα μικρό πηγάδι.
«Η διάσωση ήταν πολύ περίπλοκη γιατί δεν υπήρχε χώρος», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ Στέφαν Χάινε, περιγράφοντας το έργο των διασωστών «ανά εκατοστό με τη βοήθεια υδραυλικής σφύρας».
«Η γυναίκα παρέμεινε πολύ μεγάλο διάστημα μπρούμυτα δίπλα σε συγγενείς της που σκοτώθηκαν».
‼️ 🇹🇷🇩🇪 RETTUNG NACH ÜBER 100 STUNDEN - Unser Team hat am Morgen eine Frau aus den Trümmern eines Hauses im türkische #Kirikhan gerettet. Die Rettungsmannschaft hatte sich in über 50 Stunden durch die Trümmer zu der Frau vorgearbeitet. #erdbeben #türkei @UNOCHA @AuswaertigesAmt pic.twitter.com/nIYsilAQ7s
— I.S.A.R. Germany (@ISAR_GERMANY) February 10, 2023
«Και για εμάς τους ίδιους αυτή η επιχείρηση ήταν μοναδική», πρόσθεσε το μέλος αυτό της ΜΚΟ, η οποία ειδικεύεται ιδιαίτερα στην παροχή βοήθειας σε θύματα φυσικών καταστροφών. «Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαμε διατηρήσει τόσο μεγάλο διάστημα επαφή με ένα άτομο που είναι καταπλακωμένο».
Η γυναίκα αυτή άντεξε περισσότερο από το όριο των 72 ωρών, που θεωρείται κρίσιμο από τους ειδικούς για την εύρεση επιζώντων κάτω από τα ερείπια.
➡️🇹🇷 KORKMA - HAB KEINE ANGST - Unser Team arbeitet jetzt schon seit über 50 Stunden daran, eine verschüttete Frau im türkischen #kırıkhan aus einem eingestürzten Haus zu befreien. Über einen kleinen Schacht wird der Kontakt zu der Frau gehalten. WIR GEBEN NICHT AUF!
— I.S.A.R. Germany (@ISAR_GERMANY) February 10, 2023
##erdbeben pic.twitter.com/2MKoDujWaT
«Τώρα πιστεύω στα θαύματα», είπε ο Στίβεν Μπάγερ, ο αρχηγός της Διεθνούς Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης που επιχειρεί στην περιοχή.
«Βλέπετε τους ανθρώπους να κλαίνε και να αγκαλιάζονται. Είναι τόσο μεγάλη η ανακούφιση για το ότι αυτή η γυναίκα υπό τέτοιες συνθήκες βγήκε σε τόσο καλή κατάσταση. Είναι ένα απόλυτο θαύμα».
Περισσότερο από 90% των επιζώντων ενός σεισμού διασώζονται εντός τριών ημερών μετά την καταστροφή. Ωστόσο, αυτή η διάρκεια μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τη συχνότητα των μετασεισμών και την αμεσότητα της παροχής βοήθειας.
Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από τον σεισμό σε νότια Τουρκία και βορειοδυτική Συρία ήταν 21.000 σήμερα το πρωί.
Εκατοντάδες χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι και χωρίς τρόφιμα σε συνθήκες πολικού ψύχους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ερευνάται αν η βόμβα τοποθετήθηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες
Ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης
Η αμερικανική εταιρεία δηλώνει ότι προτίθεται να προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης
Η δημοσιοποίηση του υλικού δικαιώνει καταγγελία που είχε γίνει ήδη από το 1996 από τη Μαρία Φάρμερ
Επικεφαλής της διεύθυνσης εκπαίδευσης του ρωσικού γενικού επιτελείου στρατού
Ποιο εκτιμάται ότι είναι το κίνητρο πίσω από το άγριο έγκλημα
Στις τοπικές εκλογές στην Εξτρεμαδούρα
Η χρόνια θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε μετά το μακελειό
Η ιστορία που εν συνεχεία αποτέλεσε παγκόσμια παράδοση για την εορταστική περίοδο
Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως από την έρευνα των αστυνομικών αρχών
Ένας κωμικός πρόλαβε το rebranding του
Τραυματίστηκε και η μητέρα του θύματος
Η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση γύρω από τον νόμο αυτοπροσδιορισμού
Το PANG φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ευρώπη
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το ίδιο κοινό ξεκίνημα θα κατέληγε σε μια ιστορία που μοιάζει αδιανόητη
Μέχρι το 2023, τα χρέη του είχαν φτάσει περίπου τα 155 εκατομμύρια δολάρια
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.