Κοσμος

Η Adidas πληρώνει ακριβά τo διαζύγιο με τον Kanye West

Τι θα απογίνει το απόθεμα των Yeezy

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Yeezy Adidas Kanye West
© Unsplash

Adidas: Μεγάλο το κόστος της λύσης της συμφωνίας με τον Kanye West - Τι θα απογίνει το απόθεμα των Yeezy

Η Adidas προειδοποίησε για πιθανές σημαντικές επιπτώσεις στα κέρδη της μετά τη λήξη της συνεργασίας της με τον ράπερ και σχεδιαστή μόδας Kanye West τον περασμένο Νοέμβριο.

Το νέο αφεντικό της εταιρίας δήλωσε ότι θα μπορούσε να χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια φέτος αν αποφασίσει να μην πουλήσει το απόθεμα των αθλητικών παπουτσιών Yeezy.

Ο κολοσσός των αθλητικών ειδών έκοψε τους δεσμούς με τον West, γνωστό ως Ye, αφού δημοσίευσε αντισημιτικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί την τέταρτη προειδοποίηση κερδών της εταιρίας από τον Ιούλιο.

«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Προς το παρόν δεν αποδίδουμε όπως θα έπρεπε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Adidas, Bjørn Gulden σε ανακοίνωσή του.

Η Adidas δήλωσε ότι εξακολουθεί να σκέφτεται αν θα αποσύρει το υπόλοιπο απόθεμα Yeezy και θα δεχτεί πλήγμα 500 εκατ. ευρώ (443 εκατ. λίρες) στα κέρδη της.

Η εταιρία αναμένει επίσης ότι ο ανασχηματισμός της επιχείρησης θα κοστίσει επιπλέον 200 εκατ. ευρώ. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Adidas θα οδηγηθεί σε λειτουργικές ζημίες ύψους 700 εκατ. ευρώ φέτος. Πάντως, η εταιρία αναμένει να επιστρέψει στα κέρδη το 2024.

Ταυτόχρονα, η Adidas αποκάλυψε ότι τα κέρδη της για το περασμένο έτος μειώθηκαν στα 669 εκατ. ευρώ.

Τον Οκτώβριο, η εταιρία ανακοίνωσε ότι τερματίζει την εξαιρετικά κερδοφόρα συνεργασία με τον West μετά την κατακραυγή που προκάλεσε με τα αντισημιτικά του σχόλια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.