Κοσμος

Άνδρας στη Ρωσία επιχείρησε να «κλέψει» το ταριχευμένο σώμα του Λένιν

Τι δήλωσε στους αστυνομικούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες έξω από το Μαυσωλείο του Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία
© EPA / YURI KOCHETKOV

Ρωσία: Η προσπάθεια κλοπής του ταριχευμένου πτώματος του Βλαντιμίρ Λένιν - Σύλληψη 42χρονου

Ένας μεθυσμένος 42χρονος άνδρας τέθηκε υπό κράτηση στη Ρωσία επειδή προσπάθησε να κλέψει τη σορό του Βλαντιμίρ Λένιν από το μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, το περιστατικό καταγράφηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/2) 6 Φεβρουαρίου. Ο άνδρας συνελήφθη όταν προσπάθησε να διαρρήξει το μαυσωλείο, όπου βρίσκεται το σώμα του Βλαντιμίρ Λένιν, και να το κλέψει. Γρήγορα διαπιστώθηκε ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. 

Όπως ανέφερε αξιωματούχο της αστυνομίας που μίλησε στο Moskovsky Komsomolets, ο 42χρονος πλησίασε τις θύρες του Μαυσωλείου και προσπάθησε να τις ανοίξει. «Ο άνδρας συμπεριφέρθηκε περίεργα, είπε κάτι ακατάληπτο και αργότερα παραδέχτηκε ότι ήθελε να κλέψει το σώμα του Λένιν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος αστυνομικός. Όταν ο συλληφθείς οδηγήθηκε στη συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα, φέρεται να είπε για άλλη μια φορά ότι ήθελε να κλέψει το σώμα του ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης. Οι γιατροί κλήθηκαν να κάνουν ιατρικούς ελέγχους στον άνδρα, καθώς δεν θυμόταν γιατί ήθελε να κλέψει το σώμα του Λένιν.

Τελικά, διαγνώστηκε με ψυχολογικά προβλήματα και διατάχθηκε ο εγκλεισμός του σε κλινική προκειμένου να ακολουθήσει τη θεραπεία που χρειάζεται. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.