- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αφαίρεση όρχι από διαδηλωτή στη Γαλλία έπειτα από χτύπημα αστυνομικού (βίντεο)
Χειρουργήθηκε στη βουβωνική χώρα
Διαδηλωτής στη Γαλλία - Η αφαίρεση όρχι μετά τον ξυλοδαρμό από αστυνομικό - Το βίντεο από τη διαδήλωση για το συνταξιοδοτικό στο Παρίσι
Στη Γαλλία ένας διαδηλωτής έχασε τον έναν του όρχι μετά από ξυλοδαρμό που δέχτηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στο Παρίσι την περασμένη Πέμπτη.
Περισσότεροι από 1 εκατ. άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε Παρίσι και άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό που προωθεί ο Εμανουέλ Μακρόν και η οποία προβλέπει την αύξηση στα όρια ηλικίας για να βγει ένας εργαζόμενος στη σύνταξη (από τα 62 στα 64 χρόνια).
Το βίντεο στη Γαλλία με τον αστυνομικό να χτυπά διαδηλωτή στους όρχεις
Βίντεο στα social media δείχνει τον αστυνομικό να χτυπά με γκλοπ έναν πεσμένο άνδρα στο έδαφος, στοχεύοντας στη βουβωνική περιοχή. Αφού τον χτυπά, στη συνέχεια απομακρύνεται.
Το δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» αναφέρει ότι ο 26χρονος που έχασε τον όρχι στο Παρίσι, είναι μηχανικός στο επάγγελμα. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Libération ξεκαθάρισε ότι υπέβαλε μήνυση, καθώς «δεν είμαι ο πρώτος που βρίσκεται αντιμέτωπος με την αστυνομική βία και αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει».
A Spanish photographer had his testicle removed after being hit in the crotch with a baton while lying on the ground after being charged by police.
— LoTus (@LoTus01132239) January 22, 2023
A witness call has been issued for those with video and/or photographs of the scene (4:04 p.M. In Paris)
Info et video : AB7 Media pic.twitter.com/pYypqXAWsx
Απρόκλητη αστυνομική βία καταγγέλλει η δικηγόρος του διαδηλωτή στο Παρίσι
Από τη μεριά της η δικηγόρος του σημείωσε ότι «το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό που οδήγησε σε ακρωτηριασμό». Όπως είπε, ο πελάτης της παραμένει στο νοσοκομείο και αδυνατεί να πιστέψει για ποιον λόγο τον χτύπησε ο αστυνομικός.
Την ώρα που δέχτηκε την επίθεση, φωτογράφιζε την ένταση ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές. «Δεν είναι αυτοάμυνα. Η αστυνομική βία δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Το αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες που έχουμε στην κατοχή μας» συνέχισε.
Η αστυνομία στο Παρίσι ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα, την ώρα που εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης εξέφρασε τη «συμπάθειά» του στον διαδηλωτή που έχασε τον έναν από τους δύο όρχεις, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρέπει να διαπιστωθούν οι «συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε το συμβάν».
Τουλάχιστον 80.000 διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση. Τα εργατικά συνδικάτα κάνουν λόγο για 400.000 διαδηλωτές.
Υπενθυμίζεται ότι το 2020 είχε προκληθεί σάλος από τον άγριο ξυλοδαρμό του μαύρου μουσικού Michel Zecler από αστυνομικούς έξω από το στούντιό του. Σε βίντεο ντοκουμέντο φαίνονται οι αστυνομικοί στη Γαλλία να τον χτυπούν με ρόπαλα.
Με πληροφορίες από Guardian/Libération
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η στιγμή της σύλληψης
Ο Δρ Τζον Γκότμαν καυχιέται ότι μπορεί να προβλέψει αν ένα ζευγάρι πάρει διαζύγιο με ακρίβεια 91%
Η επίθεση που προκάλεσε σοκ στη χώρα
Οι αντιδράσεις της ΕΚΤ και τα ζητήματα θεσμικής ανεξαρτησίας της Τράπεζας της Ιταλίας
Ορισμένοι σύνδεσμοι δεν οδηγούν πουθενά
Η αδελφή του Λιονέλ Μέσι τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα στο Μαϊάμι
Ορίζει ειδικό απεσταλμένο, με σαφές μήνυμα στη Δανία για τη στρατηγική σημασία της Γροιλανδίας
Κατηγορείται και για πορνογραφία ανηλίκων
Τρεις νεκροί, εκ των οποίων ένα παιδί τεσσάρων ετών
O συνδημιουργός του «Call of Duty» και ένας από τους διασημότερους δημιουργούς video games σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην Καλιφόρνια
Πώς πέθανε ο διάσημος σκηνοθέτης - Η επίσημη διάγνωση του ιατροδικαστή
Ο άνδρας παρουσιαζόταν ως «Μουράτ από τον Λίβανο»
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα
Πολλές νέες φωτογραφίες, λίγες σημαντικές αποκαλύψεις
Ο 55χρονος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών
Θα αποτελείται από σκάφη «30.000 ως 40.000 τόνων» που θα είναι «τα καλύτερα του κόσμου», σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο
«Εμείς είμαστε τα κουλ παιδιά», είπε αμερικανίδα ράπερ σε εκδήλωση της Έρικα Κερκ
H 25χρονη αεροσυνοδός βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο πεντάστερου ξενοδοχείου
Η υπόθεση θυμίζει εκείνη της Γαλλίδας Ζιζέλ Πελικό
Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι και ένας εικοσάχρονος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.