- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ζελένσκι: «Ακόμα και αν η Δύση δεν μας δώσει τα τανκς, εμείς θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους»
Η πρώτη αντίδραση του Ουκρανού προέδρου μετά το «ναυάγιο» στο ΝΑΤΟ
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![Τα γερμανικά τανκς, τύπου Leopard, μπορούν να δώσουν στρατηγικό πλεονέκτημα στην Ουκρανία που πολεμά τη Ρωσία Τα γερμανικά τανκς, τύπου Leopard, μπορούν να δώσουν στρατηγικό πλεονέκτημα στην Ουκρανία που πολεμά τη Ρωσία](/images/1074x600/1/jpg/files/2023-01-20/leopard.jpg)
Πόλεμος στην Ουκρανία - Νέα δήλωση Ζελένσκι για τα τεθωρακισμένα Leopard από τη Γερμανία
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πρόεδρος στην Ουκρανία, εκτίμησε απόψε ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση» παρά μόνο η αποστολή βαρέων αρμάτων (τανκς) από τη Δύση στη χώρα του, λίγες ώρες αφότου οι σύμμαχοι του Κιέβου δεν κατάφεραν να λάβουν καμία απόφαση για το θέμα αυτό, στη σύνοδό τους στο Ράμσταϊν της Γερμανίας.
«Ναι, θα χρειαστεί να αγωνιστούμε για τον εφοδιασμό με σύγχρονα άρματα, όμως καθημερινά καθιστούμε προφανές το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο η λήψη μιας απόφασης για τα άρματα» ανέφερε ο Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο νυχτερινό διάγγελμά του.
«Οι Ουκρανοί θα πολεμήσουν! Με άρματα ή χωρίς αυτά. Αλλά κάθε άρμα από το Ράμσταϊν (σ.σ. νατοϊκή βάση στη Γερμανία) σημαίνει ζωές Ουκρανών που θα σωθούν», έγραψε νωρίτερα στο Telegram η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεσουκ.
Η Γερμανία έστειλε την «μπάλα στην εξέδρα» αναφορικά με τα Leopard στην Ουκρανία
Η Γερμανία και οι άλλες χώρες που στηρίζουν την Ουκρανία στην προσπάθειά της να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή θα πρέπει να αποφασίσουν η κάθε μια ξεχωριστά αν θα εφοδιάσουν το Κίεβο με βαρέα άρματα μάχης, ανέφερε νωρίτερα ο Ολλανδός πρόεδρος του Στρατιωτικού Συμβουλίου του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ.
Στη σύνοδο των Δυτικών συμμάχων της Ουκρανίας στην Αεροπορική Βάση του Ράμσταϊν δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για την παράδοση γερμανικών αρμάτων Leopard 2 στην Ουκρανία.
Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι προσπάθειες των χωρών τελικά θα καρποφορήσουν.
«Πρόκειται για μια κυρίαρχη απόφαση από ένα κυρίαρχο κράτος, όπως είναι η Γερμανία» είπε ο Μπάουερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λισαβόνα.
Και πρόσθεσε ότι είναι εξίσου σημαντικό να συζητηθεί η παράδοση και άλλων οπλικών συστημάτων που ζητά η Ουκρανία.
«Το να δωρίσουμε τώρα πυρομαχικά κοστίζει χρήματα αλλά το κόστος για όλους μας θα είναι υψηλότερο αν η Ρωσία κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία... Πρέπει να δούμε σοβαρά τι ζητά η Ουκρανία και, αν είναι εφικτό, να τους δώσουμε αυτά που ζητούν» συνέχισε, προσθέτοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει «εγκαίρως».
Ο Μπάουερ είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι ο πόλεμος δεν πηγαίνει καλά για τη Μόσχα, καθώς «δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής κανένας από τους στρατηγικούς στόχους της».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Tο καλό θα υπερισχύσει», δηλώνει η Γιούλια Ναβάλναγια
Ο δράστης ομολόγησε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μέσω διαδικτύου
Σε σταθερή κατάσταση η υγεία του ποντίφικα
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters
Το μοναχικό της ταξίδι - Ο Guardian τη χαρακτηρίζει «νεαρή ηρωίδα» - Δείτε εικόνες
Τραμπ, Βανς και Σία λένε πως ήρθε η ώρα οι Ευρωπαίοι (και οι Καναδοί, οι Μεξικανοί, οι Ιάπωνες) να επιστρέψουν μέρος από τα χρωστούμενα
Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι πρώτοι στόχοι
Σαρωτικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες
Εξαιρούνται οι πυροσβέστες
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στο Νόβι Σαντ
Τα νεότερα για την υγεία του
Δεν θα συμμετάσχουν οι Ευρωπαίοι – Τι αναφέρει το Politico
Συνελήφθη 23χρονος Σύρος
«Είναι τόσο προφανές ότι τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας διχάσουν», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Μετά την ομιλία του Τζ. Ντ. Βανς που ανησύχησε τους ευρωπαίους ηγέτες
Τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στους ευρωπαίους ηγέτες. Θέλουν να διαχωρίσουν ουσιαστικά τη στάση τους από τη νέα Διοίκηση των ΗΠΑ; Κι αν το αποφασίσουν, μπορούν να το κάνουν;
Ο Ουκρανός πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία – Δεν υπάρχουν «εγγυήσεις ασφαλείας»
«Η Ευρώπη θα πει τη γνώμη της, αλλά δε θα είναι στο τραπέζι», τόνισε ο Κιθ Κέλογκ
Εκτός του ότι η ομιλία του στο Μόναχο είχε απαράδεκτα επιθετικό, διδακτικό και συγκαταβατικό τόνο, έδειχνε άγνοια τόσο του παρελθόντος όσο και της επικαιρότητας
Ο Φρίντριχ Μερτς φαβορί για καγκελάριος μία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.