- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Άρθρο του Economist βάζει στο στόχαστρο τον «δικτάτορα» Ερντογάν - Η έκκληση στους ηγέτες της Δύσης και η απάντηση της Τουρκίας
Ως έναν «νταή που οδηγεί τη χώρα του στην καταστροφή» χαρακτηρίζει τον Ταγίπ Ερντογάν ο βρετανικός Economist.
Μάλιστα, στο εξώφυλλό του το περιοδικό, με την τουρκική σημαία στην οποία το προφίλ του Ερντογάν φαίνεται να «σκιάζει» την ημισέληνο και με τίτλο «Η επωαζόμενη Δικτατορία της Τουρκίας», επιχειρεί να παρουσιάσει τις συνθήκες υπό τις οποίες αναμένεται να διεξαχθούν οι εκλογές στη γειτονική χώρα, ενώ δεν διστάζει να τον χαρακτηρίσει ως δυνάμει δικτάτορα.
Στο κύριο άρθρο του ο Economist υπογραμμίζει πως «η συμπεριφορά του Ερντογάν, πλησιάζοντας οι εκλογές, θα μπορούσε να ωθήσει αυτό που σήμερα είναι μία βαθιά ελαττωματική δημοκρατία εκτός ορίων, σε μία πλήρη δικτατορία» και προσθέτει «όσο παραμένει στην εξουσία τόσο πιο αυταρχικός γίνεται». Το περιοδικό σημειώνει μεταξύ άλλων πως «[…] οι επικριτές φιμώνονται, τα ΜΜΕ έχουν μετατραπεί σε εργαλείο κρατικής προπαγάνδας και το διαδίκτυο λογοκρίνεται».
Το περιοδικό απευθύνει έκκληση στους ηγέτες της Δύσης να αναλάβουν δράση με στόχο να περιορίσουν τον Ερντογάν, καθώς θεωρείται ένας απρόβλεπτος πολιτικός, οι αποφάσεις του οποίου θα φέρουν σε δύσκολη θέση τα κράτη της Δύσης.
Ο εκνευρισμός της Άγκυρας
Το άρθρο του Economist προκάλεσε την οργή της τουρκικής προεδρίας, χαρακτηρίζοντας την κριτική του περιοδικού ως fake news.
Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, με μια σειρά αναρτήσεων τα «βάζει» με το περιοδικό αλλά και με τους δημοσιογράφους του.
«Άντε πάλι! Ο Economist ανακυκλώνει την τεμπέλικη, βαρετή και σκόπιμα αδαή απεικόνιση της Τουρκίας. Φαίνεται ότι αισθάνονται υποχρεωμένοι να ανακοινώσουν το τέλος της τουρκικής δημοκρατίας μέσα από κλισέ, παραπληροφόρηση και κραυγαλέα προπαγάνδα. Οι εξωφρενικοί τίτλοι και οι προκλητικές εικόνες μπορεί να τους βοηθήσουν να πουλήσουν το λεγόμενο περιοδικό τους, γι’ αυτό τους συγχαίρουμε για τις έξυπνες τεχνικές μάρκετινγκ! Αλλά πρέπει να υπενθυμίσουμε στο κοινό ότι πρόκειται για εντυπωσιακή δημοσιογραφία που βασίζεται σε φτηνή προπαγάνδα και παραπληροφόρηση» αναφέρει ο Αλτούν.
«Οι λεγόμενοι δημοσιογράφοι και συντάκτες του Economist προφανώς ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να προσφέρουν αξιοπρεπή δημοσιογραφία για τον αγώνα του λαού μας για τη δημοκρατία μας. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ανεξήγητο και διαρκές μίσος τους εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου μας» προσθέτει.
«Είμαι πεπεισμένος ότι ο Economist δεν θα μπει ποτέ στον κόπο να κάνει αναφορά για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Τουρκία. Θέλω απλώς να προειδοποιήσω τους ανυποψίαστους αναγνώστες για τη θλιβερή τους κατάσταση!» σημειώνει μεταξύ άλλων.