- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ντεβάνσι Σάνγκβι: Η 8χρονη κληρονόμος μεγιστάνα διαμαντιών και η απόφασή της να μονάσει - Η έγκριση των γονιών της και ο Τζαϊνισμός
Η Ντεβάνσι Σάνγκβι, μόλις στα 8 της χρόνια, αποφάσισε να γίνει μοναχή, με την έγκριση μάλιστα των γονιών της, αφήνοντας πίσω της μία τεράστια περιουσία και την οικογενειακή επιχείρηση εμπορίας διαμαντιών και άλλων πολύτιμων λίθων στην Ινδία.
Η 8χρονη ήταν η κληρονόμος της επιχείρησης Sanghvi & Sons με έδρα την πόλη Σουράτ στο κρατίδιο Γκουτζαράτ της Ινδίας. Η Σουράτ είναι ευρέως γνωστή ως η «πόλη των διαμαντιών» για τη θέση της στο παγκόσμιο εμπόριο πολύτιμων λίθων. Η επιχείρηση της οικογένειάς της, που ιδρύθηκε το 1981, έχει καθαρή αξία 5 δισεκατομμυρίων ρουπιών, δηλαδή περίπου 61 εκατομμυρίων δολαρίων. Όμως, πριν από λίγες ημέρες, η Ντεβάνσι Σάνγκβι αποφάσισε να αποκηρύξει την περιουσία της και να επιλέξει τον ασκητικό βίο των Τζαϊνιστών μοναχών. Η οικογένειά της απαρτίζεται από Τζαϊνιστές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ακολουθούν την αρχαία ινδική θρησκεία από την οποία παρέκκλιναν οι Βραχμάνοι. Ο Τζαϊνισμός κηρύττει τον ασκητισμό, τη μη χρήση βίας, την αυστηρή χορτοφαγία και την αγάπη για όλα τα πλάσματα. Οι γονείς της Ντεβάνσι είπαν ότι ανυπομονούσε να γίνει μοναχή.
Την Τετάρτη η 8χρονη επισκέφθηκε έναν ναό, όπου αντάλλαξε τα πανάκριβα ρούχα της με έναν λιτό βαμβακερό μανδύα, αφού πρώτα ξύρισε το κεφάλι της. Θέλοντας να υπογραμμίσει την ευσέβειά της, ένας πιστός που παρακολούθησε την τελετή είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι «η Ντεβάνσι δεν έχει δει ποτέ τηλεόραση (…) δεν έχει πάει ποτέ σε κινηματογράφο, εστιατόρια και εμπορικά κέντρα».
Ο Τζαϊνισμός αριθμεί πάνω από 4 εκατομμύρια οπαδούς στην Ινδία, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από εύπορες κοινότητες. Ωστόσο, η συγκεκριμένη θρησκεία επικρίνεται για ορισμένες πρακτικές της, ιδιαίτερα για την πολύ αυστηρή νηστεία.
Ένα 13χρονο κορίτσι πέθανε το 2016 στο Χαϊντεραμπάντ κατά τη διάρκεια μιας δίμηνης νηστείας με σκοπό τη μετάνοια, κατά την οποία της επιτρεπόταν να πίνει νερό μόνο δύο φορές την ημέρα. Οι γονείς της 13χρονης κατηγορήθηκαν ότι την υποχρέωσαν να νηστέψει και βρέθηκαν αντιμέτωποι με δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.
Με πληροφορίες από Guardian