Κοσμος

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Πώς σχολιάζει η El Mundo τη συμφιλίωση της ισπανικής βασιλικής οικογένειας

Οι φωτογραφίες από την κοινή τους παρουσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία και ο Χουάν Κάρλος
© Dimitris Kapantais / SOOC

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Η επανένωση των μελών της ισπανικής βασιλικής οικογένειας - Το δημοσίευμα της El Mundo

Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στάθηκε η αφορμή για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας να συναντηθούν και να «σπάσει ο πάγος» ανάμεσά τους.

Μάλιστα, εκτενείς είναι οι αναφορές στον ισπανικό Τύπο για την επανένωση της ισπανικής βασιλικής οικογένειας. Τα ΜΜΕ της χώρας στάθηκαν ιδιαίτερα σε μία φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε στο Τατόι, λίγα λεπτά πριν από την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Η βασίλισσα Λετίθια και η πεθερά της, βασιλομήτωρ Σοφία, κρατώντας η καθεμία το χέρι του βασιλιά Φελίπε, είναι οι πρωταγωνίστριες της εικόνας, σημειώνει η El Mundo, προσθέτοντας: «Και στο βάθος, περπατώντας με τόση δυσκολία, ένας Χουάν Κάρλος σε κατάσταση σωματικής αποσύνθεσης, ο οποίος σαν να είναι βγαλμένος από πίνακα ζωγραφικής, μοιάζει να υποφέρει για τις τόσες αμαρτίες του».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η εν λόγω εικόνα «συμπυκνώνει όλη την πολύπλοκη διαδικασία συμφιλίωσης της ισπανικής βασιλικής οικογένειας».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται και στη συμφιλίωση της Λετίθια με τη Σοφία, μετά το περιστατικό έντασης ανάμεσά τους σε εκκλησία το Πάσχα του 2018.

Μάλιστα, οι δύο γυναίκες είχαν από τότε πολλές κοινές εμφανίσεις. Αλλά αυτή η φωτογραφία στο Τατόι, σημειώνει η «El Mundo», φαίνεται να θέλει να σφραγίσει οριστικά τη συμφιλίωση.

Να σημειωθεί ότι ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2014 αφήνοντας τον θρόνο στον γιο του Φελίπε, σε μια περίοδο που είχαν έρθει στο φως διάφορα σκάνδαλα και κυρίως οι στενές σχέσεις του με τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Φελίπε, μάλιστα, διέκοψε την ετήσια βασιλική επιχορήγηση που λάμβανε ο πατέρας του (περίπου 194.000 ευρώ) και παραιτήθηκε από τη δική του κληρονομιά, μετά τις πληροφορίες που ήθελαν τον τέως βασιλιά να διατηρεί μυστικούς εξωχώριους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο Χουάν Κάρλος ανήλθε στον θρόνο το 1975, μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο και κέρδισε τον σεβασμό των Ισπανών για τον ρόλο που έπαιξε στη μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία. Όμως η δημοτικότητά του υπέστη πλήγμα τα τελευταία χρόνια, λόγω των σκανδάλων που αποκαλύφθηκαν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο
Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο

Παρότι τα προβλήματα δεν λύνονται με το να τους ρίχνεις λεφτά, ένας πληθυσμός 40 εκατομμυρίων μαζί με ένα τόσο εκτεταμένο δίκτυο υποδομών σημαίνει τεράστιες δημόσιες ανάγκες και πολυδάπανους μηχανισμούς

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.