- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Charlie Hebdo: Καταδίκη της Χεζμπολάχ για τη δημοσίευση σκίτσων για τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ - Καλεί το Παρίσι να λάβει μέτρα κατά του γαλλικού σατιρικού περιοδικού
Η Χεζμπολάχ, η ισχυρή φιλοϊρανική οργάνωση του Λιβάνου, καταδίκασε σήμερα τη δημοσίευση σκίτσων για τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ από το Charlie Hebdo, και κάλεσε το Παρίσι να λάβει μέτρα κατά του γαλλικού σατιρικού περιοδικού.
«Η Χεζμπολάχ καταδικάζει έντονα αυτήν την αποτρόπαια πράξη (...) καλούμε τους ελεύθερους και έντιμους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να την καταδικάσουν», αναφέρει το σιιτικό κόμμα σε ανακοίνωσή του, στην οποία ωστόσο δεν καλεί σε διαδηλώσεις.
Το Charlie Hebdo δημοσίευσε στις 4 Ιανουαρίου σειρά από σκίτσα για τον ανώτατο θρησκευτικό και πολιτικό ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, προκαλώντας την οργή της Τεχεράνης.
«Ο ιμάμης Χαμενεΐ δεν είναι απλώς ο ηγέτης μιας μεγάλης χώρας, είναι το θρησκευτικό σημείο αναφοράς για δεκάδες εκατομμύρια πιστούς», υπογράμμισε η Χεζμπολάχ.
Το σιιτικό κίνημα «καλεί την γαλλική κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα για να τιμωρήσει τους δράστες της ενέργειας αυτής, οι οποίοι επιτέθηκαν σε αυτό που είναι ιερό και προσέβαλαν την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου έθνους».
Σε αντίδραση στη δημοσίευση των σκίτσων αυτών, το Ιράν έκλεισε την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη το Γαλλικό Ινστιτούτο Ερευνών στο Ιράν (IFRI), που υπάγεται στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Την Κυριακή εξάλλου αρκετές δεκάδες Ιρανοί συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Τεχεράνη, όπου έκαψαν γαλλικές σημαίες.
Το Charlie Hebdo ανακοίνωσε ότι δημοσίευσε τα σκίτσα σε ένδειξη υποστήριξης προς το λαό του Ιράν, την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται εδώ και αρκετούς μήνες από άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις, οι οποίες προκλήθηκαν από τον θάνατο στις 16 Σεπτεμβρίου της 22χρονης Ιρανής κουρδικής καταγωγής Μαχσά Αμινί, μετά την σύλληψή της από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη γιατί δεν φορούσε "σωστά" τη μαντίλα της.