Κοσμος

Καναδάς: Σπίτια έγιναν γλυπτά από πάγο μετά τη χιονοθύελλα

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καναδάς - Χιονοθύελλα: Τα σπίτια στη λίμνη Erie πάγωσαν από τα ψυχρά κύματα της κακοκαιρίας

Εντελώς παγωμένα είναι τα σπίτια δίπλα στη λίμνη στο Οντάριο του Καναδά, μετά τη χιονοθύελλα του περασμένου Σαββατοκύριακου που χτύπησε στην ακτή. 

Κάτοικοι της κοινότητας  είπαν ότι τα κύματα που έφταναν στην ακτή κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας μπορούσαν να σπάσουν τείχους, την ώρα που οι εικόνες από την κατάσταση που υπάρχει στο σημείο κάνουν τον γύρο των social media. 

«Το νερό έχει παγώσει στις πίσω όψεις των σπιτιών, από τις κορυφές μέχρι κάτω», είπε ο Ντέρεκ Τάπλινγκ στο CTV. «Μπορείτε απλώς να φανταστείτε τον τεράστιο όγκο και τη δύναμη του νερού να ανεβαίνει πάνω από τον τοίχο για να τον χτυπάει και μετά να παγώνει αμέσως. Είναι απολύτως απίστευτο».

Η κοινότητα βρίσκεται δυτικά της κομητείας Έρι της Νέας Υόρκης, όπου οι νεκροί από την χιονοθύελλα του αιώνα που έχει χτυπήσει της ΗΠΑ είναι δεκάδες, οι περισσότεροι από αυτούς στην πόλη Μπάφαλο.

Στο Fort Erie κατά τη διάρκεια της νύχτας οι χαμηλές θερμοκρασίες έπεσαν περίπου 20 βαθμούς κάτω από τον μέσο όρο για αυτήν την εποχή, την ώρα που οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προειδοποίησαν ότι οι άνεμοι πάνω από τη λίμνη θα ανέβαιναν κατακόρυφα και τα κύματα θα μπορούσαν να αυξηθούν σε μεγάλα ύψη κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της καταιγίδας την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο. 

Έτσι, καθώς αυτά τα κύματα έπεσαν στην ακτή, το κρύο νερό πάγωσε γρήγορα στις επιφάνειες.

Ο Tupling είπε στο CTV ότι ο πάγος που συσσωρεύτηκε στα σπίτια της περιοχής είχε μεγάλο πάχος και οι κάτοικοι ανησυχούσαν για ζημιές λόγω του βάρους του πάγου.

«Είμαστε εδώ για πολύ καιρό και δεν έχουμε δει ποτέ κάτι αντίστοιχο», είπε ο Tupling. «Η ζημιά που έχει προκληθεί και η καταστροφή στις πίσω όψεις αυτών των σπιτιών όπου βρισκόμαστε τώρα είναι απίστευτη».

Σημειώνεται ότι οι θερμοκρασίες στην περιοχή του Fort Erie αναμένεται να ανέβουν κατακόρυφα την Παρασκευή, κάτι που θα οδηγήσει σε τεράστια απόψυξη και συγκέντρωση νερού.