Κοσμος

Η selfie του Έλον Μασκ με ρωσόφιλη παρουσιάστρια στον τελικό του Μουντιάλ

Η ανάρτησή της στο Τelegram

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έλον Μασκ: Αντιδράσεις για τη selfie του με ρωσόφιλη παρουσιάστρια - Η ανάρτησή της στο Telegram - Η σχέση τους

Σάλο έχει προκαλέσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η selfie του Έλον Μασκ με ρωσόφιλη παρουσιάστρια. Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla, της SpaceX και φυσικά του Twitter βρέθηκε στον τελικό του Μουντιάλ του Κατάρ.

Εκεί τον βρήκε η ρωσόφιλη τηλεπαρουσιάστρια Ναίλια Άσκερ-Ζαντέ, η οποία και έβγαλε selfie μαζί του, την οποία δημοσίευσε στο Telegram αμέσως μετά τη νίκη της Αργεντινής επί της Γαλλίας και τη στέψη της ως παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Στην Άσκερ-Ζαντέ έχουν επιβληθεί κυρώσεις από πολλές δυτικές κυβερνήσεις, τόσο από το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και από τον Καναδά στον απόηχο του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία. Θεωρείται, δε, πως διατηρεί σχέσεις με τον Ρώσο τραπεζικό ολιγάρχη Αντρέι Κόστιν. Ο τελευταίος προεδρεύει της τράπεζας VTB Bank, στην οποία εξίσου έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

«Ως εκ τούτου, συνδέεται με δύο οντότητες (VGTRK και Κόστιν), οι οποίοι εμπλέκονται ή έχουν εμπλακεί στην απόκτηση οφέλους από την κυβέρνηση της Ρωσίας ή στην υποστήριξη της κυβέρνησης της Ρωσίας, ασκώντας επιχειρηματική δραστηριότητα ως οντότητα που συνδέεται με την κυβέρνηση της Ρωσίας», ανέφερε το Ηνωμένο Βασίλειο στο σκεπτικό των κυρώσεων.

«Η Αργεντινή νίκησε τη Γαλλία στα πέναλτι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Συμφωνώ με την εκτίμηση του Έλον Μασκ για τον αγώνα: "Μια μονομαχία στην έρημο. Δεν θα μπορούσε να ευχηθεί κανείς καλύτερο παιχνίδι". Είδα πώς μοιράστηκε τα συναισθήματά του για όσα συμβαίνουν στο γήπεδο στο Twitter του. Έχω κι εγώ πολλά φωτεινά συναισθήματα – θα σας τα πω σύντομα», έγραψε η τηλεπαρουσιάστρια.