- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τζόρτζια Μελόνι: Έβδομη ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes - Ποια βρίσκεται στην κορυφή
Σύμφωνα με την καθιερωμένη ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είναι η έβδομη ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο.
Όπως κάθε χρόνο, παρουσιάστηκε σήμερα η λίστα με τις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη, στην οποία η Μελόνι είναι η μόνη Ιταλίδα. Στην πρώτη θέση βρίσκεται φέτος η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Πιο αναλυτικά, το Forbes υπογραμμίζει ότι «το 2022 κατέκτησαν την εξουσία νέοι πολιτικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων και η πρώτη πρωθυπουργός της Ιταλίας, η Τζόρτζια Μελόνι».
«Ως επικεφαλής της πιο δεξιάς ιταλικής κυβέρνησης από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα, η Μελόνι είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, το πολιτικό μέλλον του οποίου παραμένει αβέβαιο.
Παρά ταύτα, η επιτυχία της αποτελεί σημαντική κατάκτηση για τον ηγετικό ρόλο των γυναικών, διότι πρόκειται για την μόνη γυναίκα, η οποία είναι επικεφαλής χώρας-μέλους της G20», διαβάζουμε στην αναφορά του Forbes στην πρόεδρο των «Αδελφών της Ιταλίας».
H πρώτη δεκάδα των ισχυρότερων γυναικών στον κόσμο
- Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν
- Κριστίν Λαγκάρντ
- Καμάλα Χάρις
- Μαίρη Μπάρα
- Άμπιγκεϊλ Τζόνσον
- Μελίντα Φρεντς Γκέιτς
- Τζόρτζια Μελόνι
- Κάρεν Λίντς
- Τζούλι Σουίτ
- Τζέιν Φρέιζερ
Η Μελόνι θέλει να περιορίσει τις υποχρεωτικές συναλλαγές με κάρτα
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, στο πλαίσιο των τελευταίων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησής της, ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να αυξήσει το όριο κάτω από το οποίο οι έμποροι δεν είναι υποχρεωμένοι να δέχονται «ηλεκτρονικές πληρωμές» με κάρτα, ορίζοντάς το στα 60 ευρώ.
Παράλληλα, η κυβέρνηση της Ρώμης θέλει να αυξήσει την δυνατότητα πληρωμής σε μετρητά, μέχρι 5.000 ευρώ. Για την οριστική υιοθέτηση του μέτρου, όμως, αναμένεται η ολοκλήρωση σχετικού διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η συγκεκριμένη πρόθεση της νέας κυβέρνησης της Ρώμης προκάλεσε σειρά επικρίσεων με κύριο επιχείρημα ότι με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η φοροδιαφυγή στον εμπορικό τομέα.
Με σημερινό της βίντεο στο Facebook, με το οποίο απευθύνεται στους πολίτες και το ονόμασε «Oι σημειώσεις της Τζόρτζια», η Ιταλίδα πρωθυπουργός θέλησε να υπερασπίσει την επιλογή της και υπογράμμισε:
«Το όριο σε πληρωμές με μετρητά δημιουργεί πρόβλημα στην οικονομία μας. Βρισκόμαστε σε μια ευρωπαϊκή αγορά, το όριο αυτό έχει νόημα μόνον αν ισχύει για όλους. Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά, διαφορετικά όρια για την χρήση μετρητών, αλλά και χώρες που δεν το έχουν θεσπίσει. Η Γερμανία δεν έχει όριο για μετρητά, ούτε και η Αυστρία που συνορεύει με την Ιταλία. Όποιος έχει μετρητά χρήματα και θέλει να τα ξοδέψει, προτιμά να το κάνει σε άλλες χώρες». Σύμφωνα με την επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, «στην χώρα της, η χρονιά κατά την οποία καταγράφηκε η μικρότερη φοροδιαφυγή ήταν το 2010, όταν επιτρέπονταν πληρωμές σε μετρητά μέχρι 5.000 ευρώ».
«Όσο περισσότερο αυξάνεται το όριο χρήσης μετρητών, τόσο λιγότερο ευνοείται η φοροδιαφυγή. Αν δεν μπορώ να ξοδέψω νόμιμα κάποια ποσά, τα οποία διαθέτω για χίλιους διαφορετικούς λόγους, θα τείνω να το κάνω αδήλωτα», τόνισε μέσω διαδικτύου η Τζόρτζια Μελόνι.
Αναφερόμενη, τέλος, στις πληρωμές με κάρτα, πρόσθεσε: «Η κυβέρνησή μας εξετάζει το ενδεχόμενο να μην υποχρεώνει στο εξής τους εμπόρους να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές για μικρά ποσά. Μέχρι 60 ευρώ δεν θα θέλαμε να ισχύει η σχετική υποχρέωση. Θα δούμε πώς θα ολοκληρωθεί ο διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά η υποχρέωση, για τόσο χαμηλά ποσά, επηρεάζει πολύ τους εμπόρους».
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα στην Ιταλία οι έμποροι υποχρεούνται να δέχονται πληρωμές με κάρτα, ανεξαρτήτως του ποσού, ενώ το όριο στην χρήση μετρητών για πληρωμές έχει τεθεί στα 2.000 ευρώ και, πριν την παρέμβαση της κυβέρνησης Μελόνι, είχε αποφασιστεί η μείωσή του στα 1.000 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου του 2023.