Κοσμος

«Mermaids»: Ατασθαλίες στην οργάνωση στήριξης τρανς παιδιών

Η διευθύντρια Susie Green αναγκάστηκε σε παραίτηση μετά από μήνες ρεπορτάζ σε μεγάλες βρετανικές εφημερίδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
London Trans+ Pride London
© Mark Kerrison/In Pictures via Getty Images

Η βρετανική οργάνωση «Mermaids», που βοηθάει αφιλοκερδώς τρανς παιδιά και τις οικογένειές τους, στο στόχαστρο των δημοσιογράφων και της αστυνομίας.

Η διευθύντρια του βρετανικού κέντρου στήριξης τρανς παιδιών «Mermaids» αναγκάστηκε σε παραίτηση την περασμένη εβδομάδα μετά από μήνες ρεπορτάζ σε μεγάλες βρετανικές εφημερίδες. Η Susie Green κατείχε τη θέση επί 6 χρόνια, δηλαδή από τότε που η οργάνωση έπαψε να λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές. Η «Mermaids» δημιουργήθηκε το 1995 και έχει έδρα στο Ληντς, γραφεία στο Λονδίνο, και προσωπικό 44 μισθωτούς και 110 εθελοντές. Σκοπός της είναι η στήριξη των τρανς και non-binary παιδιών και των οικογενειών τους.

Τους τελευταίους μήνες η «Mermaids» έμπλεξε σε έντονο διαπληκτισμό με την οργάνωση γκέι δικαιωμάτων «LGB Alliance» με την οποία τη χωρίζει διαφορετική ιδεολογία ως προς τα φύλα. Οι «Mermaids» θεωρούν ότι η «LGB Alliance» πολεμάει τα δικαιώματα των τρανς κι ότι έχει πολύ διαφορετική ατζέντα. Παραλλήλως, μετά από δημοσίευμα των «Times», οι «Mermaids» διερευνήθηκαν για παιδοφιλία: η κατηγορία προέκυψε από την αποκάλυψη ότι ένα διοικητικό στέλεχος της φιλανθρωπικής οργάνωσης, ο Dr Jacob Breslow, καθηγητής στο London School of Economics, είχε μιλήσει το 2011 για την «επιστημονική κατανόηση των ανθρώπων που έλκονται από παιδιά». Ο καθηγητής, ο οποίος διδάσκει στο Τμήμα Σπουδών Φύλου, και συγγραφέας του βιβλίου «Ambivalent Childhoods: Speculative Futures and the Psychic Life of the Child» είχε αναλύσει δημοσίως την «επιθυμία προς τους ανηλίκους» την οποία η κοινωνία θεωρεί εγκληματική. Σήμερα, ο Breslow φέρεται να έχει πάρει εκπαιδευτική άδεια από το πανεπιστήμιο· πάντως, από τις «Mermaids» παραιτήθηκε και η Susie Green δήλωσε ότι η πρόσληψή του ήταν λάθος. Μια άλλη κατηγορία που δημοσιεύτηκε στον βρετανικό Τύπο ήταν ότι οι «Mermaids» έστελναν στα σπίτια παιδιών με δυσφορία φύλου ειδικά ελαστικά μπουστάκια που εξαφανίζουν το στήθος. Η αποστολή γινόταν χωρίς συνεννόηση με τους γονείς και στις περισσότερες περιπτώσεις οι γονείς ήταν αντίθετοι. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Telegraph», η οργάνωση πρόσφερε τέτοια μπουστάκια σε 13χρονα κορίτσια, ενώ η γραμμή βοήθειας των «Mermaids» πρότεινε στα παιδιά ορμονοθεραπεία με τον ισχυρισμό ότι είναι απολύτως ασφαλής και απολύτως αναστρέψιμη. Η αστυνομία έκρινε ότι η αποστολή αυτών των ελαστικών εσωρούχων δεν αποτελεί παράβαση νόμου κι ότι τα παιδιά με δυσφορία φύλου τα φορούν εθελοντικά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.