

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο σκοτάδι το Κίεβο - Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πάνω από 10 εκατομμύρια πολίτες
Πάνω από δέκα εκατομμύρια Ουκρανοί στερούνται το ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Την ώρα που μιλάμε, πάνω από δέκα εκατομμύρια Ουκρανοί δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα», ειδικά στην περιφέρεια του Κιέβου, τόνισε ο αρχηγός του κράτους στο βραδινό τηλεοπτικό διάγγελμά του.
Αρκετές ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, υπέστησαν χθες πλήγματα από τον στρατό της Ρωσίας, που συνέπεσαν με τις πρώτες χιονοπτώσεις στη χώρα. Οι διακοπές της ηλεκτροδότησης καταγράφηκαν ενώ η θερμοκρασία αναμενόταν να πέσει ως ακόμα και στους -10° Κελσίου.
Επανειλημμένοι ρωσικοί βομβαρδισμοί βάζουν στο στόχαστρο από τον Οκτώβριο ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία, αντιμέτωπη με συχνές διακοπές της ηλεκτροδότησης και της ύδρευσης για εκατομμύρια πολίτες.
Η εταιρεία Ukrenergo, ο εθνικός διαχειριστής του δικτύου ηλεκτροδότησης, ανακοίνωσε χθες πως θα παρατείνονταν οι διακοπές για τουλάχιστον μια μέρα, εξαιτίας της «επιδείνωσης της κατάστασης».
Παράλληλα, λόγω της «απότομης πτώσης της θερμοκρασίας, η κατανάλωση ηλεκτρισμού αυξήθηκε σε περιφέρειες της Ουκρανίας», κάτι που «περιπλέκει περαιτέρω την ήδη δύσκολη κατάσταση στο σύστημα» και οδηγεί σε «ευρύτερους περιορισμούς» της κατανάλωσης σε όλη τη χώρα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H πρωτοβουλία συγκέντρωσε χιλιάδες υπογραφές
Στο επίκεντρο τουρισμός, στέγαση και κλιματική αλλαγή
Ο ίδιος βρίσκεται στο τιμόνι της οργάνωσης από το 2004
Oι υποθέσεις έχουν διευθετηθεί
Λίγη ώρα μετά την συνάντηση με τον Ζελένσκι στην Ιταλία
Λίγες μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση
Στην περιοχή επιχειρούσαν και δυνάμεις της Βόρειας Κορέας
Oι κανόνες του Βατικανού ήταν συγκεκριμένοι για γυναίκες και άνδρες
Ο τελευταίος πάπας που θάφτηκε εκτός Βατικανού ήταν ο Λέων XIII, ο οποίος πέθανε το 1903
Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια της καταστροφής
Ολοκληρώθηκε η τελετή ταφής στη Βασιλική Σάντα Μαρία Ματζόρε
Ο βομβαρδισμός από τους συμμάχους του Φράνκο και ο πίνακας του Πικάσο
Ποιοι βρέθηκαν στις θέσεις των επισήμων - Στιγμιότυπα από την τελετή
Οι πρώτες πληροφορίες για το 15λεπτο τετ - α - τετ στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
Πάνω από 250.000 άνθρωποι είπαν το «τελευταίο αντίο» στον «Πάπα των φτωχών»
Το Ευαγγέλιο διαβάστηκε και στα ελληνικά - Live εικόνα από τη Ρώμη
Φέρεται να ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω διαδικτύου - Πολεμούσε ως μισθοφόρος
Οι πιστοί έχουν ξεπεράσει τις 150.000 - Δεκάδες διεθνείς ηγέτες
Βρίσκονται «πολύ κοντά σε συμφωνία», σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ
H επίσκεψη που έγραψε ιστορία και το μήνυμα αλληλεγγύης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.