- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Tik Tok - FBI: Κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ - Φόβοι για συλλογή δεδομένων από την Κίνα
Το Tik Tok έχει εγείρει τις ανησυχίες στο FBI. Ειδικότερα, σε δηλώσεις του προς βουλευτές των ΗΠΑ την Τρίτη, ο διευθυντής του FBI, Christopher Wray, υπογράμμισε τις μεγάλες ανησυχίες της υπηρεσίας του αναφορικά με την εθνική ασφάλεια, σε σχέση με μια πιθανή συμφωνία που θα επέτρεπε στην κινεζική εφαρμογή TikTok να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών εξέφρασε τις ανησυχίες της στην Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία εξετάζει τη συμφωνία, όπως εξήγησε ο Wray στην Επιτροπή Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής κατά τη διάρκεια ακρόασης για απειλές κατά των ΗΠΑ.
«Έχουμε ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, προφανώς από την πλευρά του FBI, σχετικά με το TikTok. Αυτές οι ανησυχίες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει η κινεζική κυβέρνηση για να ελέγξει τη συλλογή δεδομένων από εκατομμύρια χρήστες ή να ελέγξει τον αλγόριθμο συστάσεων που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για λειτουργίες επιρροής εάν το επιλέξουν ή για τον έλεγχο λογισμικού σε εκατομμύρια συσκευές», είπε ο Wray.
Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν εξετάζει μια πρόταση που θα επιτρέψει στο TikTok να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ υπό την ιδιοκτησία της κινεζικής μητρικής εταιρείας ByteDance Ltd. Η συμφωνία θα κατευθύνει όλη την κίνηση χρηστών στις ΗΠΑ μέσω διακομιστών που διατηρεί η Oracle Corp., με τον κολοσσό των βάσεων δεδομένων που εδρεύει στις ΗΠΑ να ελέγχει τους αλγόριθμους της εφαρμογής.
Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία για το TikTok είναι πιθανό να επιτρέψει τη διαρροή δεδομένων των ΗΠΑ στην Κίνα. Οι χρήστες του TikTok θα εξακολουθούσαν να κινδυνεύουν από έκθεση των προσωπικών τους δεδομένων σε πειρατεία και κατασκοπεία από την Κίνα, ακόμη και αν η κυβέρνηση Μπάιντεν πετύχει τη συμφωνία ασφαλείας που έχει σχεδιαστεί για να γλιτώσει την πλατφόρμα από την πλήρη απαγόρευση των ΗΠΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις μετά τη φονική ενέδρα στην Παλμύρα - Σκληρό μήνυμα Τραμπ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε τον πρώτο όγκο αρχείων - Αντιδράσεις για λογοκρισία
Η κατάχρηση φαίνεται ότι έγινε μέσω πλαστών συμφωνητικών για ενοικιάσεις αυτοκινήτων
Ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Βαφέι Σάνι συνελήφθη το 2020 για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες
Σφοδρή αντίδραση των Δημοκρατικών
Ο δύο ετών Εμίλ είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των παππούδων του στις 8 Ιουλίου 2023
«Έχω το δικαίωμα να λέω αυτό που σκέφτομαι», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας
Παρόμοιες εικόνες έχει να δει η χώρα από τον Απρίλιο του 2024
Οι κακοποιοί έδεσαν τη γυναίκα και τον σύντροφό της, τους οποίους «χτυπούσαν για σχεδόν 2 ώρες»
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι τα τελευταία ζητήματα είναι πάντα τα πιο δύσκολα
Από πότε θα εφαρμοστεί - Η είσοδος θα παραμείνει δωρεάν για τους κατοίκους της Ρώμης
Ο ιδρυτής της WikiLeaks ζήτησε να «παγώσει» το ποσό των 1,18 εκατ. ευρώ που θα δοθεί στη Ματσάδο
Οι γιατροί φέρεται να του άλλαξαν τα φάρμακα μερικές εβδομάδες πριν από τη διπλή δολοφονία
Οι αγρότες εναντιώνονται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και των χωρών του Mercosur
«Είμαστε έτοιμοι για ειρήνη, αλλά με τους δικούς μας όρους» - O συμβολισμός του σκηνικού
Αντιτίθενται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και των χωρών του Mercosur
Κενά στο νομικό πλαίσιο της Γερμανίας
Η οικογένειά του επιβεβαίωσε τον θάνατό του μετά από δυστύχημα με μηχανή στην Καλιφόρνια
Ο Ρώσος πρόεδρος αρνήθηκε κάθε ευθύνη και κατηγόρησε το Κίεβο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.