- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Διαμαρτυρία - επίθεση ακτιβιστών κατά πίνακα και στην Αυστραλία - Το μήνυμα πίσω από την κίνηση κατά έργου του Άντι Γουόρχολ
Οι επιθέσεις ακτιβιστών σε έργα τέχνης συνεχίζονται. Αυτή τη φορά, διαμαρτυρόμενοι για την κλιματική κρίση, ακτιβίστριες κόλλησαν τα χέρια τους σε πίνακα του Άντι Γουόρχολ στην Εθνική Πινακοθήκη της Αυστραλίας στην Καμπέρα.
Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ομάδα «Stop Fossil Fuel Subsidies» διακρίνονται δύο γυναίκες ακτιβίστριες να χρησιμοποιούν μια κόλλα για να κολλήσουν τα χέρια τους στο «Campbell's Soup I» του Άντι Γουόρχολ που εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη στην Καμπέρα. Αρκετές μπλε χαρακιές είναι χαραγμένες στη σειρά των 10 πινάκων, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από γυαλί.
«Ο Άντι Γουόρχολ απεικονίζει τη μανία του καταναλωτισμού σε αυτή την εμβληματική σειρά», είπε η διαδηλώτρια Μπόνι Κάσεν σε μια δήλωση που κοινοποίησε η ομάδα ακτιβιστών και πρόσθεσε: «Και τώρα έχουμε καπιταλιστική μανία. Οι οικογένειες πρέπει να επιλέξουν μεταξύ φαρμάκων και τροφίμων για τα παιδιά τους, ενώ οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων σημειώνουν κέρδη ρεκόρ».
Σε ανακοίνωσή της η Εθνική Πινακοθήκη της Αυστραλίας επιβεβαίωσε το γεγονός και έκανε γνωστό ότι παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί τελευταία και σε άλλα μέρη της Αυστραλίας. «Η Εθνική Πινακοθήκη δεν επιθυμεί να προωθήσει αυτές τις δράσεις και δεν έχει κανένα περαιτέρω σχόλιο». Για το περιστατικό δεν έγινε καμία σύλληψη.
Παρόμοιες διαμαρτυρίες - επιθέσεις κατά διάσημων έργων τέχνης έχουν γίνει τόσο στη Ρώμη, όσο και στο Λονδίνο τις τελευταίες εβδομάδες. Γερμανική περιβαλλοντική ομάδα πέταξε πουρέ πατάτας σε έναν πίνακα του Κλοντ Μονέ σε μουσείο του Πότσνταμ και ακτιβιστές του Just Stop Oil πέταξαν ντοματόσουπα πάνω στα διάσημα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ Βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.