Κοσμος

Ζελένσκι: Οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων ενισχύουν τον στρατό μας

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι © EPA/Ukranian Presidential Press Service

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπεραμύνεται των κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων στην Ουκρανία - Στον ουκρανικό στρατό για τις ανάγκες του πολέμου με τη Ρωσία τα έσοδα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελέσνκι, δήλωσε ότι η κίνηση να τεθούν υπό έλεγχο τα μερίδια μεγάλων εταιρειών στρατηγικής σημασίας, ήταν αναγκαία για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας εν καιρώ πολέμου με τη Ρωσία

«Τέτοιου είδους βήματα τα οποία είναι αναγκαία για την χώρα μας σε συνθήκες πολέμου, πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και θα βοηθήσουν στο να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες στον αμυντικό τομέα» έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτηση του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, πρέπει να κατευθύνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να απελευθερώσουμε τη γη μας και τον λαό μας, να στηρίξουμε τον ουκρανικό στρατό» πρόσθεσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Περισσότερα χρήματα από την Κομισιόν ζήτησε ο Ζελένσκι

Μια ημέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε συνομιλίες με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με θέμα την παροχή μακροοικονομικής βοήθειας στη χώρα του και την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στο Ιράν.

«Δώσαμε έμφαση στην αναγκαιότητα να συνεχιστεί η πρωτοβουλία για τα σιτηρά για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια. Συζητήσαμε την αύξηση των κυρώσεων και την αντίθεσή μας στις ενέργειες του Ιράν, το οποίο υποστηρίζει την επιθετικότητα (σ.σ. παρέχοντας drones στη Ρωσία)» έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.