Κοσμος

O Μασκ έδωσε ξεκάθαρη γράμμη: Ψηφίστε Ρεπουμπλικάνους στις ενδιάμεσες εκλογές

Σφοδρές αντιδράσεις για την τοποθέτηση του

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνεχίζεται η κόντρα του Μασκ με τον Στίβεν Κινγκ: «Το Τwitter ήταν καλύτερο πριν το αγοράσεις»
O Έλον Μάσκ © ΕPA

Ο Μασκ καλεί σε ψήφο στους Ρεπουμπλικάνους 

Ο ιδρυτής της Tesla και νέο αφεντικό του Twitter κάλεσε τους Αμερικανούς ψηφοφόρους να επιλέξουν υποψήφιους των Ρεπουμπλικάνων στις αυριανές ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

«Η μοιρασμένη εξουσία περιορίζει τις χειρότερες υπερβολές και των δύο κομμάτων, οπότε συνιστώ να ψηφίσετε για ένα ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο, δεδομένου ότι η προεδρία είναι στα χέρια των Δημοκρατικών» έγραψε στο Twitter ο Έλον Μασκ. 

«Οι σκληροπυρηνικοί Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικανοί δεν ψηφίζουν ποτέ την άλλη πλευρά, επομένως οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι είναι αυτοί που στην πραγματικότητα αποφασίζουν ποιος είναι επικεφαλής!» συνέχισε. 

Με φόντο την δήλωση αυτή του Μασκ ο οποίος πριν μερικούς μήνες δήλωνε πριν την εξαγορά του Twitter οτι η πλατφόρμα θα πρέπει να μείνει «πολιτικά ουδέτερη» υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις.

Είναι η πρώτη φορά που επικεφαλής μιας μεγάλης πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης δίνει γραμμή προς όφελος ενός πολιτικού κόμματος των ΗΠΑ.

Υπενθυμιζεται ότι οι Δημοκρατικοί του  Μπάιντεν  δίνουν σκληρή μάχη για να διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου στην ψηφοφορία της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος ο οποίος βρίσκεται σε κόντρα με πολλά στελέχη των Δημοκρατικών δήλωσε επίσης την άνοιξη ότι «στο παρελθόν ψήφιζα τους Δημοκρατικούς καθώς ήταν (κυρίως) το πιο ευγενές πολιτικό κόμμα. Αλλά, έγιναν το πολιτικό κόμμα της διαίρεσης και του μίσους. Έτσι, δεν μπορώ πλέον να τους υποστηρίζω και θα ψηφίσω τους Ρεπουμπλικάνους».

Μπάιντεν: Ο Μασκ αγόρασε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία διασπείρει ψεύδη

Την Παρασκευή, ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως ο Έλον Μασκ αγόρασε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης η οποία διασπείρει ψεύδη σε όλο τον κόσμο. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για συγκέντρωση δωρεών, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε: «Και τώρα αυτό για το οποίο όλοι ανησυχουμε: ο Έλον Μασκ βγαίνει και αγοράζει εξοπλισμό που στέλνει και διασπείρει ψέματα σε όλο τον κόσμο… Δεν υπάρχουν πια στην Αμερική συντάκτες που να ελέγχουν αυτά που γράφονται. Δεν υπάρχουν. Πώς να περιμένουμε από τα παιδιά να μπορέσουν να καταλάβουν τι είναι αυτό που διακυβεύεται;»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.