Κοσμος

Δήμαρχος στη Δυτική Όχθη προσφέρει αμοιβή σε όποιον σκοτώνει αδέσποτα

Η απάντηση της τοπικής ένωσης ζώων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αδέσποτα στην Παλαιστίνη
Αδέσποτο σκυλί © Pixabay

Δυτική Όχθη: Δήμαρχος παροτρύνει τους κατοίκους να σκοτώνουν αδέσποτα έναντι αμοιβής

Ο δήμαρχος της παλαιστινιακής πόλης της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη ανακοίνωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή στις αρχές της εβδομάδας ότι οι κάτοικοι που συλλαμβάνουν ή σκοτώνουν αδέσποτα σκυλιά θα λαμβάνουν 20 σέκελ από το δήμο ως ανταμοιβή, όπως μετέδωσαν τοπικά και ξένα αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δήμαρχος πρότεινε αυτή την αμοιβή για τα αδέσποτα σκυλιά στην περιοχή της Χεβρώνας ως λύση για τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων σκύλων ο οποίος, σύμφωνα με παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, «στοιχειώνει τις ζωές των κατοίκων της Χεβρώνας».

Ως απάντηση στην παράξενη δημοτική εκστρατεία, η Ένωση Ζώων και Περιβάλλοντος στη Βηθλεέμ, το μοναδικό καταφύγιο ζώων στη Δυτική Όχθη, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον δήμαρχο καλώντας τον να «σταματήσει την αιματηρή εκστρατεία».

«Αυτή η αιματηρή εκστρατεία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλά σκυλιά, [με] πυροβολισμούς, κρεμάλες, κακοποιήσεις, πατώντας τα με αυτοκίνητα. Αυτό που συνέβη σήμερα είναι πέρα από την ανθρωπιά και την ηθική», έγραψε η ένωση στο Facebook. «Καμία θρησκεία δεν θα δεχόταν τέτοιες βάρβαρες ενέργειες απέναντι σε αθώα ζώα»».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.