- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ουκρανία - εξαγωγή σιτηρών: Θέλουμε εγγυήσεις από το Κίεβο για να επιστρέψουμε στη συμφωνία, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θέλει «πραγματικές εγγυήσεις» από την πλευρά του Κιέβου όσον αφορά την τήρηση της συμφωνίας για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, από την οποία αποσύρθηκε η Μόσχα.
Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ερντογάν, ο Πούτιν είπε ότι είναι «αναγκαίο» να λάβει από το Κίεβο «πραγματικές εγγυήσεις όσον αφορά τον αυστηρό σεβασμό στις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης και κυρίως ότι ο ανθρωπιστικός διάδρομος δεν θα χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι η Μόσχα θα εξέταζε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη συμφωνία μόνο αφού ολοκληρωθεί η έρευνα για τις επιθέσεις των ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και θαλάσσιων σκαφών στον ρωσικό στόλο της στη Σεβαστούπολη.
Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού συζήτησε τη συμφωνία αυτή σε τηλεφωνική επικοινωνία, τη δεύτερη μέσα σε 48 ώρες, με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.
Μετά τα χτυπήματα με ουκρανικά drones στον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα, η Ρωσία βρήκε αφορμή να αποσυρθεί από τη συμφωνία με τα σιτηρά, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.
Ειδικότερα, η Ρωσία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αναστέλλει τη συμμετοχή της στην την Πρωτοβουλία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, μια συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ και της Τουρκίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταφορά σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.
Πλέον δέχεται πιέσεις να αναθεωρήσει, την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες για παγκόσμια επισιτιστική κρίση, με το πρόβλημα να γίνεται πολύ μεγάλο σε φτωχές χώρες σε Αφρική και Ασία.