Κοσμος

«Έρχονται οι τρελοί Τούρκοι»: Προεκλογική φιέστα Ερντογάν με τουρκικό αυτοκίνητο

Ο τετράτροχος μεγαλοϊδεατισμός του τούρκου προέδρου με στόχο την Ευρώπη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με όχημα TOGG
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με όχημα TOGG © EPA / TURKISH PRESIDENTIAL PRESS OFFICE / HANDOUT

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Το πρώτο τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο προεκλογικό εργαλείο στα χέρια του τούρκου προέδρου

Όπλο στον προεκλογικό αγώνα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γίνεται το πρώτο τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σε μία προσπάθεια του τούρκου προέδρου να αντιστρέψει το κλίμα σε βάρος του. 

Το Ερντογάν βιάζεται να βγάλει στους δρόμους της Τουρκίας, αλλά και της Ευρώπης τα τουρκικά οχήματα, θέλοντας να προλάβει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, που προγραμματίζονται για τον ερχόμενο Ιούνιο και όπου βρεθεί και όπου σταθεί περηφανεύεται για το όχημα. «Το τούρκικο αυτοκίνητο, το Togg, θα παρουσιαστεί σε όλες τις αγορές της Ευρώπης. Όλοι θα λένε “έρχονται οι τρελοί Τούρκοι”». Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο ήταν να πωληθεί για τους πρώτους 15 έως 18 μήνες στην εγχώρια αγορά και αργότερα να βγει στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της εταιρίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του, υποστηρίζει ότι η δυνατότητα παραγωγής είναι πάνω από 100.000 μονάδες τον χρόνο. Για το 2023 η παραγωγή αναμένεται να φθάσει τις 18.000 μονάδες και να αυξηθεί σταδιακά. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα υποστηρίξει το αυτοκίνητο με μειωμένους φόρους, χαμηλά επιτόκια και εγγυημένη αγορά από το κράτος έως 30.000 μονάδων μέχρι το 2035.

Ο πληθωρισμός ξεπερνά το 100% και οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Τουρκία έχουν πέσει κατά 8,2% τους πρώτους μήνες του 2022. Η πτώση της λίρας, ωστόσο, βοηθά τις εξαγωγές, και ιδίως τις μεγάλες ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες που παράγουν μοντέλα στην Τουρκία. 

Türkiye unveils manufacturing plant for the country's first domestic car

Με πληροφορίες από newsauto.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.