- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Τιμήθηκε με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου
Μήνυμα αντίστασης απέναντι σε κάθε μορφή εισβολής έστειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Τιμήθηκε από το «Ίδρυμα για την Ημέρα του Όχι» στην Ουάσιγκτον ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Μήνυμα στη διεθνή κοινότητα να μη διστάζει να λέει «όχι» και να συνεχίζει να αμύνεται απέναντι στο κακό έστειλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος τιμήθηκε από το «Ίδρυμα για την Ημέρα του Όχι» (Oxi Day Foundation) στην Ουάσιγκτον, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
«Μην τα παρατάτε, πάντα να πολεμάτε. Μην παρατάτε τα δικαιώματά σας και μην εγκαταλείψετε την επιθυμία να ζείτε. Σας παρακαλώ να βοηθάτε τους άλλους που πολεμάνε για την ελευθερία», είπε σε μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος.
Το βραβείο εκ μέρους του κ. Ζελένσκι παρέλαβε η πρέσβης της Ουκρανίας στις ΗΠΑ Οκσάνα Μαρκάροβα από τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν.
Ο κ. Σάλιβαν, κατά την ομιλία του σε επιφανή στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης, αναφέρθηκε στην πρωτοφανή γενναιότητα του ουκρανικού λαού και στον αδικαιολόγητο και απρόκλητο πόλεμο της Ρωσίας.
President @ZelenskyyUa accepts the Oxi Courage award for his courageous leadership defending Ukraine… and for saying NO (Oxi) to terrorism and hate. #oxicourage pic.twitter.com/fINLchtzmj
— Oxi Day Foundation (@oxidayfndation) October 28, 2022
Δεσμεύθηκε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν με κάθε τρόπο την Ουκρανία και έκανε αναλυτική αναφορά σε όσα έχουν επιτευχθεί έως σήμερα στο πεδίο της μάχης με την αμυντική συμβολή του μεγάλου συνασπισμού αλλά και σε επίπεδο κυρώσεων.
Ο κ. Σάλιβαν αναφέρθηκε στο γνωστό περιστατικό στο Φιδονήσι στην αρχή του πολέμου, περιγράφοντας την απάντηση των ουκρανικών δυνάμεων στο ρωσικό τελεσίγραφο ως «δεν θα παραδοθούμε, όχι».
Βράβευση Ιρανής δημοσιογράφου
Το Oxi Day Foundation, που έχει ιδρυθεί από την γνωστή οικογένεια των Μανάτος, βράβευσε για 12η συνεχή χρόνια τους σύγχρονους μαχητές της ελευθερίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των θρησκευτικών ελευθεριών, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.
Το βραβείο «OXI Courage» παρέλαβε η Ιρανή δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Μασίχ Αλινετζάντ, η οποία ζει εξόριστη στις ΗΠΑ – διωκόμενη από το ιρανικό καθεστώς – και έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πρόσωπα των διαδηλώσεων που σαρώνουν για πολλοστή εβδομάδα την χώρα.
“The word Oxi is the most beautiful word for Iranians. I came here tonight to say NO to gender apartheid regime …NO to Ali Khamenei.”- @AlinejadMasih winner of the Oxi Courage Award #oxicourage pic.twitter.com/JC9vpbKtOw
— Oxi Day Foundation (@oxidayfndation) October 28, 2022
Η φετινή απονομή που έγινε στο Ινστιτούτο της Ειρήνης στην Ουάσιγκτον έφερε για μια ακόμη χρόνια στο διεθνές προσκήνιο την Ελλάδα αναδεικνύοντας την οικουμενική διάσταση της ελληνικής γενναιότητας όπως αυτή αποτυπώθηκε μέσω του «Όχι».
Όπως αναφέρει ο εμπνευστής της δημιουργίας του Ιδρύματος, «διασφαλίζουμε ότι η ελληνική εθνική γιορτή μετατρέπεται σε ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας και διατηρούμε στο επίκεντρο του αμερικανικού ενδιαφέροντος την ελληνική ιστορία».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Είμαστε έτοιμοι για ειρήνη, αλλά με τους δικούς μας όρους» - O συμβολισμός του σκηνικού
Αντιτίθενται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και των χωρών του Mercosur
Κενά στο νομικό πλαίσιο της Γερμανίας
Η οικογένειά του επιβεβαίωσε τον θάνατό του μετά από δυστύχημα με μηχανή στην Καλιφόρνια
Ο Ρώσος πρόεδρος αρνήθηκε κάθε ευθύνη και κατηγόρησε το Κίεβο
Περισσότερα από 12.000 περιστατικά καταγράφτηκαν μέσα σε διάστημα 30 λεπτών
Στον πρόεδρο υποβλήθηκαν πάνω από δύο εκατομμύρια ερωτήσεις, οι οποίες ταξινομήθηκαν με τη βοήθεια της ΑΙ
Όμως αντιμετώπισαν τον λιμό περίπου το ένα τέταρτο των Παλαιστινίων στη Γάζα
Οι υπάλληλοί ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και επιπρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια
Με αντίποινα προειδοποιεί ο Πούτιν
Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει πως δεν χρειάζεται έγκριση από το Κογκρέσο για στρατιωτικά πλήγματα
Ο Άχμεντ αλ Άχμεντ αφόπλισε τον έναν από τους δύο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης
Ο Ρώσος πρόεδρος δηλώνει έτοιμος για ειρηνευτική συμφωνία υπό ρωσικούς όρους και κατηγορεί ΕΕ και Κίεβο για κλιμάκωση
Η ετήσια λίστα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ προκαλεί ξανά συζητήσεις - Τι επέλεξε σε λογοτεχνία, σινεμά και μουσική
Αγωνία για την υγεία της
Ορισμένες βόρειες χώρες στέλνουν χρήματα στο Κίεβο εδώ και χρόνια, αλλά πολλοί Ευρωπαίοι δεν βλέπουν γιατί θα έπρεπε να το κάνουν
Μία συμφωνία που αναμενόταν από τον Σεπτέμβριο
Η συμφωνία που φέρνει τον Charlie Brown στη Sony
Πώς οι νέοι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία και τη συλλογική πολιτική ταυτότητα
Όσα έχουν βρει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.