Κοσμος

Νέα επίθεση Πούτιν στη Δύση με αναφορές στην αποικιοκρατία

«Παίζει ένα επικίνδυνο και αιματηρό παιχνίδι»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ρωσία: Νέες βολές Πούτιν κατά Δύσης

Σφοδρή επίθεση στη Δύση εξαπέλυσε σε ομιλία του από τη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι παίζει «επικίνδυνο, αιματηρό και βρώμικο» παιχνίδι στην Ουκρανία. Ωστόσο, όπως υποστήριξε, θα πρέπει τελικά να συνομιλήσει με τη Ρωσία. Ο Πούτιν, μιλώντας σήμερα Πέμπτη στο Valdai Discussion Club, τόνισε ότι η Δύση «τυφλώθηκε από την αποικιοκρατία και προσπάθησε να χειραγωγήσει τον υπόλοιπο κόσμο».

«Τα τελευταία παγκόσμια γεγονότα οδήγησαν σε συστημική κρίση, περιλαμβανομένης της οικονομικής σφαίρας», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος. «Γινόμαστε μάρτυρες ενός πολέμου στην Ουκρανία, καθώς και της αποσταθεροποίησης της κατάστασης στην Ταϊβάν. Η Δύση παίζει επικίνδυνο και αιματηρό παιχνίδι», ισχυρίστηκε ο Πούτιν.

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει παγκόσμια κρίση που επηρεάζει τους πάντες» και ότι «αργά ή γρήγορα, η Δύση θα αναγκαστεί να ξεκινήσει συνομιλίες για το κοινό μας μέλλον». Συνεχίζοντας την επίθεση στη Δύση, ο Πούτιν ανέφερε ότι «επιδιώκει να ιδιοποιηθεί την ανάπτυξη άλλων πολιτισμών», όπως ισχυρίστηκε.

Παράλληλα, υποστήριξε πως η Δύση επιδιώκει παγκόσμιο έλεγχο, καθώς και ότι θέλει να ελέγχει τις παγκόσμιες πηγές.

Ο διάλογος Ρωσίας - Δύσης στη νέα τάξη

Παρά τις «βολές», ο Πούτιν διαμήνυσε ότι ο διάλογος της Ρωσίας με τη Δύση και τα άλλα κέντρα ανάπτυξης θα αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία στη νέα τάξη πραγμάτων, ενώ υποστήριξε ότι «η Ρωσία δεν θεωρεί τον εαυτό της εχθρό της Δύσης».  

Είπε πάντως, ότι η Ρωσία δεν θα δεχτεί ποτέ οι δυτικές χώρες να της λένε τι θα κάνει και είπε ότι όσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί η Δύση για να το συνειδητοποιήσει αυτό, τόσο υψηλότερο θα είναι το τίμημα.

«Η Δύση απέρριψε τις προσπάθειες της Ρωσίας να οικοδομήσει καλές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, επειδή είχε στόχο να καταστήσει τη Ρωσία ευάλωτη», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.