Κοσμος

Ο εγγονός του Ρόμπερτ Κένεντι πολέμησε στο πλευρό των Ουκρανών - «Ήμουν πρόθυμος να πεθάνω»

Το μήνυμα που έστειλε

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Κόνορ Κένεντι, με ανάρτησή του, αποκάλυψε ότι πολέμησε στην Ουκρανία - Πώς περιέγραψε τα όσα έζησε

Ο εγγονός του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, Κόνορ, βρέθηκε στην Ουκρανία, όπου και πολέμησε στο πλευρό των Ουκρανών.

Με μια μακροσκελή ανάρτηση ο 28χρονος Κόνορ περιγράφει την εμπειρία του από την εμπόλεμη ζώνη. «Συγκινήθηκα πολύ από αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία. Ήθελα να βοηθήσω. Όταν έμαθα για την Ουκρανική Διεθνή Λεγεώνα ήξερα ότι θα πήγαινα, και πήγα στην πρεσβεία και εντάχθηκα την επόμενη μέρα», ανέφερε στην ανάρτησή του.

Ο 28χρονος είχε ενημερώσει μόνο ένα άτομο για το πού ακριβώς βρισκόταν και μόλις ένα έμαθε το αληθινό του όνομα όταν έφτασε στην Ουκρανία. «Δεν ήθελα η οικογένειά μου και οι φίλοι μου ν' ανησυχήσουν και δεν ήθελα διαφορετική μεταχείριση εκεί. Πηγαίνοντας, δεν είχα καμία στρατιωτική εμπειρία και δεν είχε καλό σημάδι, αλλά μπορούσα να μεταφέρω βαριά αντικείμενα και έμαθα γρήγορα», τόνισε.

Δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως ήταν έτοιμος ακόμα και να πεθάνει. «Ήμουν πρόθυμος να πεθάνω εκεί. Έτσι σύντομα συμφώνησαν να με στείλουν στο βορειοανατολικό μέτωπο».

Ο Κόνορ Κένεντι δεν αποκαλύπτει το διάστημα που έμεινε στην Ουκρανία αλλά μιλά για τις εμπειρίες που αποκόμισε. «Ο χρόνος μου στην Ουκρανία δεν ήταν μεγάλος, αλλά είδα πολλά και ένιωσα πολλά. Μου άρεσε να είμαι στρατιώτης, περισσότερο από ό, τι περίμενα. Είναι τρομακτικό, αλλά η ζωή είναι απλή και οι ανταμοιβές για την εύρεση θάρρους και το καλό είναι ουσιαστικές».

Ο 28χρονος αναφέρθηκε και στους ανθρώπους που συνάντησε και γνώρισε «οι συμπολεμιστές μου λεγεωνάριοι, που προέρχονταν από διαφορετικές χώρες, υπόβαθρα, ιδεολογίες, είναι πραγματικά πολεμιστές της ελευθερίας».

Τέλος, απηύθυνε έκκληση σε όλους να προσφέρουν τη βοήθεια τους στον αγώνα των Ουκρανών για ελευθερία.