- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Σε έκθεση στον Καθεδρικό Ναό της Σαλαμάνκα ο Άνθρωπος της Ιεράς Σινδόνης - Οι μελέτες - Τα 15 χρόνια προετοιμάσιας και έρευνας
Ο Άνθρωπος της Ιεράς Σινδόνης εκτίθεται πλέον στην έκθεση "Ο Μυστηριώδης Άνθρωπος" στον Καθεδρικό Ναό της Σαλαμάνκα. Μετά από 15 χρόνια μελέτης παρουσιάστηκε στο κοινό μια υπέρ-ρεαλιστική αναπαράσταση του πώς έμοιαζε στην πραγματικότητα ο Ιησούς Χριστός, σύμφωνα με την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο.
Η έκθεση εγκαινιάστηκε αυτές τις ημέρες στην ισπανική πόλη που, με τις τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας, αναπαριστά κάθε χρόνο τα Πάθη του Χριστού με μνημειώδη τρόπο.
«Ο στόχος είναι αυτή η έκθεση να γίνει προσκύνημα», εξηγεί ο Francisco Moya, επικεφαλής της ArtiSplendore, της εταιρείας που προωθεί την εκδήλωση. Αποκάλυψε, δε, ότι θα «ταξιδέψει» επίσης στο Τορίνο, την πόλη της Σινδόνης, στη Λισαβόνα για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας το 2023 και ίσως ακόμη και στη Ρώμη για το Ιωβηλαίο το 2025.
«Υποστηρίξαμε αυτή την πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή», τόνισε ο επίσκοπος της Σαλαμάνκα, ο σεβασμιότατος José Luis Retana Gozalo, σε συνέντευξη Τύπου, «τώρα τα μάτια μας μπορούν πραγματικά να δουν τι ήταν το πάθος, ο πόνος του Χριστού».
Οι επιμελητές της έκθεσης εξήγησαν ότι οι πληροφορίες που ελήφθησαν από την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο και οι νέες τεχνολογίες οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα που δεν είχε επιτευχθεί ποτέ στο παρελθόν.
Το τελικό έργο είναι αποτέλεσμα 15ετούς μελέτης, ανάλυσης και εργασίας επάνω στα ιστορικά και επιστημονικά δεδομένα που προσέφερε η Σινδόνη, και σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εκθέσεως Αλβάρο Μπλάνκο (Alvaro Blanco) οι καλλιτέχνες που το επιμελήθηκαν «προσπάθησαν να φτιάξουν μια όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερη μορφή προκειμένου να αναπαραστήσουν το πρόσωπο που έχει αποτυπωθεί στην Σινδόνη».
Η κατασκευή του έργου βασίστηκε σε μελέτες 3D σαρώσεων, μετρήσεων και αναλύσεων, στα αποτελέσματα διαφόρων και διαφορετικών ιστορικών μελετών στην Σινδόνη, ιατροδικαστικές και μικροβιολογικές εξετάσεις και πλήθος ανθρωπολογικών μετρήσεων και δεδομένων.