Κοσμος

Ο Κάνιε Γουέστ θα αγοράσει το τραμπικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Parler

To «μεγάφωνο» του Τραμπ είχε απαγορευτεί μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κάνιε Γουέστ εξαγοράζει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Parler
Ο Κάνιε Γουέστ © ΕPA Pool

Ο Κάνιε Γουέστ εξαγοράζει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Parler

Την αγαπημένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης οπαδών του πρώην πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ το Parler σκοπεύει να αγοράσει ο εκκεντρικός ράπερ Κάνιε Γουέστ, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρεία. 

Η Parlement Technologies ανακοίνωσε την είδηση λέγοντας ότι η συμφωνία θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός «μη ακυρώσιμου οικοσυστήματος όπου όλες οι φωνές είναι ευπρόσδεκτες». 

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, ο Γουέστ είπε: «Σε έναν κόσμο όπου οι συντηρητικές απόψεις θεωρούνται αμφιλεγόμενες, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να εκφραζόμαστε ελεύθερα». Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Parlement Technologies, Τζορτζ Φάρμερ, δήλωσε ότι «είναι τιμή της εταιρείας να τον βοηθήσει να πετύχει τους στόχους του».

Η πλατφόρμα, που χρησιμοποιούνταν συχνά από τους υποστηρικτές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, βρέθηκε στο επίκεντρο σχετικά με τον ρόλο που έπαιξε στις εισβολή στο κτίριο του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου. Ως αποτέλεσμα, μια σειρά από εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Google και της Amazon, την τοποθέτησαν στη μαύρη λίστα, καθιστώντας την εφαρμογή και τον ιστότοπό της απρόσιτα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ράπερ και επιχειρηματίας πριν λίγες μέρες ξεσήκωσε αντιδράσεις με μπλούζα που φορούσε η οποία έγραφε «White Lives Matter» ενώ χθες μόλις υποστήριξε ότι ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε από χρήση ναρκωτικών (φαιντανύλης) και όχι από αστυνομική βία, τονίζοντας μάλιστα ότι το γόνατο του αστυνομικού δεν ακουμπούσε καν στον λαιμό του.

Ο Φλόιντ δολοφονήθηκε από την αστυνομία, με βίντεο που δείχνουν τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν με το γόνατο στο λαιμό του για σχεδόν εννέα λεπτά, με αποτέλεσμα η οικογένεια του 46χρονου να αντιδράσει μετά τις δηλώσεις του ράπερ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.