Σολτς κατά Πούτιν: «Διεξάγει σταυροφορία κατά της φιλελεύθερης δημοκρατίας και της διεθνούς τάξης»
Η Γερμανία θα συνεχίζει να εξοπλίζει την Ουκρανία


Η Γερμανία στο πλευρό της Ουκρανίας - Η δέσμευση Σολτς για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης στο Κίεβο στον πόλεμο με τη Ρωσία
Η Γερμανία θα συνεχίσει να παραδίδει βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία και να της παρέχει οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια «για όσο είναι απαραίτητο», δήλωσε και πάλι σήμερα ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.
Η Γερμανία «θα υποστηρίζει σθεναρά την Ουκρανία από κοινού με τους φίλους και τους εταίρους της -οικονομικά, δημοσιονομικά, με ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και με όπλα, όπως βαρύ πυροβολικό, σύγχρονα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και αντιαεροπορικά άρματα μάχης για όσο είναι απαραίτητο - για όσο χρειάζεται προκειμένου να αποτρέψουμε την αποτρόπαια επιθετικότητα της Ρωσίας» ανέφερε ο Σολτς, μιλώντας σε Διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση, στο Βερολίνο.
Ο καγκελάριος καταδίκασε ρητά την πολιτική της Ρωσίας και κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο και τους υποστηρικτές του ότι όχι μόνο διεξάγουν πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, αλλά «βλέπουν αυτόν τον πόλεμο και ως μέρος μιας μεγαλύτερης σταυροφορίας εναντίον της φιλελεύθερης δημοκρατίας, εναντίον της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες, εναντίον της ελευθερίας και της προόδου, εναντίον του τρόπου ζωής μας και αυτού που ο (Βλαντίμιρ) Πούτιν αποκαλεί "συλλογική Δύση", εννοώντας όλους εμάς».
Ο Όλαφ Σολτς αναφέρθηκε ακόμη στον αγώνα των Ουκρανών τονίζοντας ότι «οι γενναίοι άνδρες και γυναίκες της Ουκρανίας φέρουν το κύριο βάρος του πολέμου, είναι εκείνοι που σκοτώνονται και ακρωτηριάζονται, βιάζονται και εκτοπίζονται».
Οι φιλελεύθερες δημοκρατίες βρίσκονται εδώ και χρόνια στο έλεος εσωτερικών και εξωτερικών επιθέσεων, συνέχισε ο καγκελάριος και έκανε λόγο για «νέο επίπεδο», μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
«Αυτό περιγράφει και το καθήκον που έχουμε αναθέσει στον εαυτό μας, να προχωρήσουμε τη χώρα μας, ως μια ελεύθερη, ανοιχτή και προσανατολισμένη στο μέλλον κοινωνία, με ίσες ευκαιρίες ζωής, ίσα δικαιώματα και δυνατότητες για όλους. Στις 24 Φεβρουαρίου, η απερίσκεπτη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία έκανε αυτό το έργο πιο δύσκολο, αλλά και περισσότερο επείγον
Ο κυβερνητικός συνασπισμός, ο οποίος ξεκίνησε ως «προοδευτικός συνασπισμός», πρεσβεύει ακριβώς αυτό», πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι «να συμφωνήσουμε ότι το κλειδί είναι η από κοινού προσπάθεια - αν συμφωνήσουμε στη βασική παραδοχή, μπορούμε να διαφωνήσουμε στις λεπτομέρειες και τις τακτικές».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση-μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο
Σύσκεψη υπό την Κεντρική Τράπεζα των τουρκικών τραπεζών εν μέσω ανησυχιών λόγω της πολιτικής κρίσης
Συνεχίζονται οι μαζικές συγκεντρώσεις παρά τις απαγορεύσεις
Οι ΗΠΑ θέλουν να διαπραγματευθούν με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμά του
Καταγγέλλει «εκτέλεση χωρίς δίκη»
Γιατί ο Ιμάμογλου αποτελεί απειλή για τον Ερντογάν; - Η ανάλυση του Bloomberg
«Ως η νομική διαδικασία σχετικά με την προφυλάκισή μου ήταν μια πλήρης εξωδικαστική εκτέλεση»
Επιστρέφει στο Βατικανό μετά από 37 μέρες
Η ανάδειξη μιας αμφιλεγόμενης πολιτικής προσωπικότητας - Γιατί κερδίζει συνεχώς έδαφος
«Θα ξεριζώσουμε, χέρι-χέρι, αυτή τη μαύρη κηλίδα για τη δημοκρατία μας»
Η Ρωσία στον παγκόσμιο χάρτη και οι στόχοι για την Ουκρανία
Στη φυλακή ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης
Σφοδρή επίθεση στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα - Ρίχνει την ευθύνη για τις τεράστιες διαδηλώσεις
Εντολή να μην μεταδίδονται οι διαδηλώσεις από τα ΜΜΕ
Πλήθος διαδηλωτών έχει συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το δικαστικό μέγαρο, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης
Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η Τουρκία
Ενώπιον του εισαγγελέα αυτή την ώρα - Πλήθος διαδηλωτών έξω από το δικαστικό μέγαρο
Θα ακολουθήσει μια περίοδος ανάπαυσης δυο μηνών για τον Πάπα, με συνέχιση της φαρμακευτικής αγωγής
Αν απαγγελθούν κατηγορίες για τρομοκρατία, σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία εκπίπτει και του αξιώματος του δημάρχου
Τρία χρόνια μετά, ξεκίνησε στη βασική πεντάδα για πολύ καλό σκοπό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.