- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Βίντεο με τη 16χρονη Νίκα Σακαράμι να διαδηλώνει στο Ιράν - Τι καταγγέλλει η μητέρα της
Νέα στοιχεία αλλά και βίντεο - ντοκουμέντα σχετικά με την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης Νίκα Σακαράμι βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με το BBC, βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο καταγράφουν τη νεαρή Ιρανή να διαδηλώνει για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Ανμινί λίγες ώρες πριν και η ίδια βρεθεί νεκρή. Η έφηβη διαδηλώτρια φαίνεται να στέκεται όρθια πάνω σε έναν κάδο σκουπιδιών και να καίει το χιτζάμπ της.
Υπενθυμίζεται ότι η Νίκα Σακαράμι είχε εξαφανιστεί στις 20 Σεπτεμβρίου, μάλιστα είχε προηγηθεί μήνυμα προς τους φίλους της ότι την κυνηγάει η αστυνομία.
Οι ιρανικές αρχές ανέφεραν ότι ο θάνατός της οφείλεται σε πτώση από ταράτσα κάτι που αρνείται η οικογένεια της 16χρονης. Η μητέρα της Νασρίν Σακαράμι μίλησε για δολοφονία και κατηγόρησε ανοιχτά τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας.
Λίγες ημέρες πριν ιρανικά Μέσα δημοσιοποίησαν βίντεο που δείχνουν ένα νεαρό κορίτσι ή μια γυναίκα, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για τη Νίκα Σακαράμι, να περπατά σε έναν δρόμο και να μπαίνει σε ένα κτίριο. Ωστόσο, η μητέρα της 16χρονης αρνήθηκε ότι το εικονιζόμενο πρόσωπο είναι η κόρη της.
Μάλιστα η Νασρίν Σακαράμι υποστήριξε ότι συγγενείς της δέχτηκαν πιέσεις, προκειμένου να προχωρήσουν σε ψευδείς δηλώσεις αναφορικά με τον θάνατο της 16χρονης κόρης της.
«Όπως η Νίκα, έτσι και εγώ είμαι κατά της υποχρεωτικής χιτζάμπ από τότε που ήμουν παιδί. Αλλά η γενιά μου δεν ήταν αρκετά γενναία για να διαμαρτυρηθεί», είπε η μητέρα της έφηβης στο BBC Persian.
«Οι συνομήλικοί μου δέχτηκαν χρόνια καταπίεσης και ταπείνωσης, αλλά η κόρη μου διαμαρτυρήθηκε και είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει», πρόσθεσε.
Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν στις 17 Σεπτεμβρίου στη γενέτειρα της Αμινί, την Σακέζ, μετατράπηκαν στη μεγαλύτερη πρόκληση για το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν εδώ και χρόνια με πολλούς να ζητούν την αποπομπή του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.