Κοσμος

Η τραγουδίστρια Άλλα Πουγκατσιόβα κατέφυγε στο Ισραήλ - Είχε καταγγείλει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Το μήνυμα που έστειλε

62224-137655.jpg
Newsroom
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άλλα Πουγκατσιόβα
Άλλα Πουγκατσιόβα © EPA/ SERGEI ILNITSKY

Η Άλλα Πουγκατσιόβα βρίσκεται στο Ισραήλ - Πρόσφατα είχε επικρίνει  τον πόλεμο του Πούτιν - Η ανάρτηση στο Instagram.

Η Ρωσίδα τραγουδίστρια Άλλα Πουγκατσιόβα, βασίλισσα της σοβιετικής ποπ μουσικής, δήλωσε ότι βρίσκεται στο Ισραήλ, τρεις εβδομάδες αφότου κατήγγειλε τον πόλεμο του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία για τη μετατροπή της Ρωσίας σε παγκόσμιo παρία.

«Ευχαριστώ τη στρατιά πολλών εκατομμυρίων θαυμαστών μου για την αγάπη και την υποστήριξή τους, για την ικανότητα να ξεχωρίζουν την αλήθεια από το ψέμα», είπε στο Instagram η Πουγκατσιόβα, 73 ετών, σούπερ σταρ του ρωσικού βαριετέ εδώ και δεκαετίες.

«Από τους Αγίους Τόπους, προσεύχομαι για εσάς και για ειρήνη», είπε. «Είμαι χαρούμενη!».

Η Άλλα Πουγκατσόβα είναι από τη σοβιετική περίοδο η βασίλισσα της ρωσόφωνης ποπ και εξακολουθεί να θεωρείται μία από τις διασημότερες τραγουδίστριες της πρώην ΕΣΣΔ. Είναι γνωστή για επιτυχίες όπως το τραγούδι του 1982 «Million Scarlet Roses» και την ταινία του 1978 «The Woman Who Sings».

Η Ρωσίδα τραγουδίστρια είπε τον περασμένο μήνα ότι ο πόλεμος σκοτώνει στρατιώτες για απατηλούς σκοπούς και πλήττει τους απλούς ανθρώπους.

Η Άλλα Πουγκατσιόβα έχει συναντήσει επανειλημμένα τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όμως ουδέποτε τον υποστήριξε ανοιχτά. Ο πολιτικός επιστήμονας Αμπάς Γκαλιάμοφ, πρώην λογογράφος του Πούτιν, έκανε λόγο για ένα «χαστούκι» στο Κρεμλίνο.

«Αν εξακολουθούν να υπάρχουν στη χώρα σημαντικοί άνθρωποι γύρω από τους οποίους υπάρχει συναίνεση, τότε φυσικά η Πουγκατσιόβα είναι ένας απ' αυτούς», έγραψε ο Γκαλιάμοφ στο Telegram.

Όταν ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ πέθανε τον Αύγουστο, η Πουγκατσιόβα επαίνεσε τον τελευταίο Σοβιετικό ηγέτη επειδή επέτρεψε την ελευθερία και απέρριψε τη βία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.