- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ινδία: Η θανάτωση του «ανθρωποφάγου του Σαμπαράν» - Η τίγρη που σκότωσε τουλάχιστον 9 ανθρώπους στο κρατίδιο Μπιχάρ -
Η αστυνομία στην Ινδία σκότωσε μια τίγρη, αφού εκείνη προηγουμένως είχε σκοτώσει τουλάχιστον εννέα ανθρώπους στο Σαμπαράν, στο κρατίδιο Μπιχάρ.
Το ζώο που ονομάστηκε «ανθρωποφάγος του Σαμπαράν», σκοτώθηκε μετά από κυνήγι από περίπου 200 αστυνομικούς και αξιωματούχους της περιφέρειας. Ορισμένοι αξιωματικοί περιπολούσαν με ελέφαντες για να το βρουν.
Η αρσενική τίγρη τρομοκρατούσε τις κοινότητες γύρω από το καταφύγιο τίγρεων Valmiki.
Η Ινδία φιλοξενεί πάνω από το 70% των άγριων τίγρεων στον κόσμο.
Τα καταφύγια τίγρεων της Ινδίας - προστατευόμενες περιοχές όπου τα ζώα μπορούν να ζουν - δεν έχουν επεκταθεί με τον ίδιο ρυθμό όπως ο πληθυσμός των τίγρεων της.
Αυτό έχει αναγκάσει ορισμένες τίγρεις να στραφούν σε τοπία που κυριαρχούνται από τον άνθρωπο για να επιβιώσουν, γεγονός που οδηγεί στη θανάτωση ζώων και μερικές φορές ανθρώπων.
Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν η αστυνομία του Μπιχάρ, η οποία περικύκλωσε ένα χωράφι ζαχαροκάλαμου κοντά στο χωριό Σιταλτόλα Μπαλούβα για να σκοτώσει την τρίχρονη τίγρη, γνωστή ως Τ-104.
Ο Kumar Gupta, επικεφαλής φύλακας άγριας ζωής για την περιοχή, δήλωσε στους Times of India ότι η τίγρη είχε χαρακτηριστεί ως «επικίνδυνη».
Ο διευθυντής του Valmiki Tiger Reserve, Nesamani K, δήλωσε ότι το τελικό κυνήγι για τον εντοπισμό της T-104 είχε ξεκινήσει το Σάββατο, λίγο μετά την είδηση ότι μια μητέρα και το παιδί της είχαν σκοτωθεί σε επίθεση τίγρης.
«Ήταν μια άγρυπνη νύχτα για όλο το χωριό», δήλωσε ο Paltu Mahato στους Hindustan Times. «Κάποιοι από εμάς χτυπούσαν πέτρες μεταξύ τους, άλλοι χτυπούσαν κονσερβοκούτια για να διώξουν την τίγρη».
Οι προσπάθειες να ηρεμήσουν το ζώο ήταν ανεπιτυχείς και η τίγρη έδειξε «πλήρη έλλειψη φόβου» όταν περικυκλώθηκε από τις ομάδες, πρόσθεσε ο κ. Gupta.
Δύο ομάδες, με δύο ελέφαντες, μπήκαν στο δάσος και μια τρίτη ήταν σε ετοιμότητα στο σημείο από όπου οι αρχές πίστευαν ότι θα έβγαινε η τίγρη.
Ο φύλακας άγριας ζωής του Μπιχάρ δήλωσε ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμες πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι οι δολοφονίες ανθρώπων είχαν πραγματοποιηθεί από άλλη τίγρη.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το 2019, 40 έως 50 άνθρωποι σκοτώνονται από τίγρεις κάθε χρόνο.