Κοσμος

Μισεί τις γυναίκες η Τζόρτζια Μελόνι; - Τα πεπόνια και οι «ροζ ποσοστώσεις»

Η δήλωση για τους υπουργούς της κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζόρτζια Μελόνι
Τζόρτζια Μελόνι © EPA Pool

Τζόρτζια Μελόνι: Η απάντησή της στις κατηγορίες περί μισογυνισμού - Η ανάρτηση για τον σχηματισμό της κυβέρνησης.

Την ημέρα των εκλογών, η Τζόρτζια Μελόνι φάνηκε να έχει βρει έναν τρόπο να αψηφά τους κανόνες που απαιτούν από τους υποψηφίους να σταματήσουν κάθε προεκλογική εκστρατεία. Συγκεκριμένα, η Ιταλίδα ακροδεξιά ηγέτιδα δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο με την ίδια να κρατάει δύο πεπόνια μπροστά από το στήθος της, ενώ κλείνει το μάτι στην κάμερα και να λέει: «25 Σεπτεμβρίου, τα έχω πει όλα». Meloni στα ιταλικά σημαίνει πεπόνια και είναι επίσης αργκό για το στήθος.

Για όσους βρήκαν το κλιπ δυσάρεστο, σημειώνει ο Guardian, η σεξουαλικοποιημένη εικόνα ήταν μια ακόμη ένδειξη ότι η Μελόνι δεν θα φέρει τη δάδα των φεμινιστριών ως πρωθυπουργός. Άλλοι εξεπλάγησαν από την ξαφνική στροφή στο στυλ της επικεφαλής των Αδελφών της Ιταλίας, η οποία είχε καταστήσει το γεγονός ότι είναι γυναίκα και μητέρα κεντρικό στοιχείο της εκστρατείας της, αλλά ωστόσο κατάλαβαν στο τέλος ότι ήταν ένας έξυπνος τρόπος να κερδίσει ψηφοφόρους.

Μέρος της... γοητείας της Μελόνι στους ψηφοφόρους της είναι ότι είναι μια ισχυρή γυναίκα και η μόνη που έχει οδηγήσει ένα ιταλικό κόμμα στην εξουσία, ενώ έχει κρατηθεί απέναντι σε ισχυρούς άνδρες, δηλαδή τους συμμάχους της στον συνασπισμό - τον Ματέο Σαλβίνι, ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον τρεις φορές πρώην πρωθυπουργό που ηγείται της Φόρτσα Ιτάλια.

Η Μελόνι δεν συστήνεται ως φεμινίστρια, αντίθετα λέει ότι είναι κατά των «ροζ ποσοστώσεων» και ότι οι ρόλοι πρέπει να επιτυγχάνονται με βάση την αξία και όχι το φύλο. Το καταδεικνύει αυτό το σημείο υποστηρίζοντας ότι το δικό της κόμμα είναι το μόνο που περιλαμβάνει αρκετές γυναίκες σε ηγετικές θέσεις.

«Μπορεί όχι μόνο να έχουμε την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό, αλλά να έχουμε επίσης μεγάλο αριθμό γυναικών που εκλέγονται στο κοινοβούλιο», δήλωσε η Lavinia Mennuni, σύμβουλος των Αδελφών της Ιταλίας στη Ρώμη, η οποία εξελέγη γερουσιαστής στην εκλογική της περιφέρεια αφού κέρδισε μεταξύ άλλων την Emma Bonino, ηγέτιδα της αριστεράς, η οποία ήταν μεταξύ των φεμινιστριών που αγωνίστηκαν για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων στην Ιταλία τη δεκαετία του 1970.

«Μην πιστεύετε τα ψέματα που κυκλοφορούν, η κυβέρνηση θα είναι υψηλού επιπέδου»

Σε νέα ανάρτησή της, η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε και πάλι στην προσπάθεια σχηματισμού της νέας κυβέρνησης, ανεβάζοντας τους τόνους σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με τον Τύπο.

«Συνεχίζω να διαβάζω εξωπραγματικά σενάρια με αναφορά σε μελλοντικούς υπουργούς της κεντροδεξιάς. Έπειτα από αποτυχημένη διαχείριση του σημερινού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και άλλων. Σας διαβεβαιώνω ότι εργαζόμαστε για να φτιάξουμε μια ομάδα υψηλού επιπέδου, η οποία δεν θα σας απογοητεύσει. Μην πιστεύετε τα ψέματα που κυκλοφορούν», έγραψε στο Twitter η Μελόνι.

Η αναφορά της, σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, είναι σε σημερινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, βάσει των οποίων ο ηγέτης της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι συνεχίζει να διεκδικεί το υπουργείο Εσωτερικών ή, ως εναλλακτική, την αντιπροεδρία της νέας κυβέρνησης και το υπουργείο Γεωργίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στην Τζόρτζια Μελόνι, εκτός θεαματικών εκπλήξεων, δεν πρόκειται να δοθεί -βάσει των προβλεπόμενων θεσμικών διαδικασιών- πριν από τα μέσα Οκτωβρίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.