Oι πυρηνικές απειλές του Πούτιν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη λέει η Άνγκελα Μέρκελ
Θέση για τα όσα συμβαίνουν σήμερα με τη Ρωσία πήρε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας


Α. Μέρκελ: Τα λόγια του Πούτιν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.
Θέση για τα όσα συμβαίνουν σήμερα με τη Ρωσία πήρε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας πως οι απειλές που έχει εξαπολύσει ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.
Μάλιστα, σε ομιλία της στην τελετή έναρξης του Ιδρύματος «Χέλμουτ Κολ», η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας στάθηκε ιδιαίτερα στις απειλές του ηγέτη του Κρεμλίνου για χρήση πυρηνικών.
«Πάρτε τα λόγια του στα σοβαρά. Μην τα απορρίψετε αμέσως ως μπλόφα, αλλά αντιμετωπίστε τα σοβαρά. Αυτό δεν είναι σημάδι αδυναμίας, αλλά απόδειξη πολιτικής εξυπνάδας», είπε η Μέρκελ.
Ο Χέλμουτ Κολ θα έκανε τα πάντα για να διατηρήσει και να προστατεύσει την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ουκρανίας, αλλά δεν θα έχανε ποτέ από τα μάτια του την «επόμενη μέρα», τόνισε ακόμη η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, εκφράζοντας έτσι εμμέσως τη θέση της την κατάσταση στην Ουκρανία.
Μετά την αποχώρηση της από τα πολιτικά καθήκοντα της, η Μέρκελ δήλωσε ότι δεν θα σχολιάζει καθημερινά πολιτικά ζητήματα, επομένως «περιέβαλε» τη θέση της με τον μανδύα μιας απάντησης στο πώς θα αντιδρούσε ο καγκελάριος Κολ στην κρίση το 2022.
Είπε ότι ο Κολ «παράλληλα, θα λάμβανε πάντα υπόψη αυτό που φαίνεται αδιανόητο αυτή τη στιγμή, δηλαδή πώς να αναπτύξει εκ νέου τις σχέσεις με τη Ρωσία».
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό η πρώην καγκελάριος, κληθείσα να απαντήσει εάν θα μπορούσε ασκώντας διαφορετική πολιτική να είχε αποτρέψει τον σημερινό πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ευθέως: «Δεν κατηγορώ τον εαυτό μου». «Δεν ήταν δυνατό να δημιουργηθεί αρχιτεκτονική ασφαλείας που θα μπορούσε να είχε αποτρέψει» την επίθεση, εξήγησε.
Η κυρία Μέρκελ υπερασπίστηκε ακόμη πτυχές της πολιτικής της οι οποίες επικρίνονται σήμερα, όπως οι Συμφωνίες του Μινσκ. «Θα μπορούσε κανείς να είχε κάνει περισσότερα για να αποτρέψει μια τέτοια τραγωδία; Θεωρώ ότι αυτή η υπόθεση είναι ήδη μεγάλη τραγωδία. Θα μπορούσε να είχε αποτραπεί; Φυσικά, συνεχίζω να κάνω κι εγώ αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό μου», παραδέχθηκε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι διαιτολογικές οδηγίες του Θεού, όσον αφορά το Ιουδαϊκό Πάσχα, όπως παραδίδονται στην «Έξοδο»
Οι δασμοί που επιβλήθηκαν στα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα παραμένουν στο 145%,
Ζητάει 10 επιπλέον συστήματα Patriot από τη Δύση
Κίνα και η ΕΕ φέρονται να συζητούν για την πιθανή κατάργηση των ευρωπαϊκών δασμών στα κινεζικά αυτοκίνητα
Χρονικό διάστημα ρεκόρ για τέτοιου είδους επέμβαση
Θέλει να υιοθετήσει σε μόνιμη βάση τη θερινή ώρα
Ορισμένοι κατηγορούμενοι είναι φοιτητές και αντιμετωπίζουν κίνδυνο διακοπής των σπουδών τους
Φόβοι για νεκρούς - Δείτε βίντεο
Η κίνηση του δανέζικου κολοσσού αντανακλά αμερικανικές πιέσεις κατά των πρωτοβουλιών για ενσωμάτωση
Για υπεξαίρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων
Το έργο τους τιμήθηκε σε Ευρώπη και ΗΠΑ, αλλά εξόργισε το καθεστώς της Τεχεράνης
Πώς συνέβη το ατύχημα με το σπάνιο είδος πιγκουίνου που κινδυνεύει με εξαφάνιση
Ενίσχυση σε άμυνα και πυρομαχικά - Συνεχίζεται η πίεση στη Ρωσία
Γάλλοι ξενοδόχοι καταγράφουν επιβράδυνση της ζήτησης τόσο για επαγγελματικά όσο και για ταξίδια αναψυχής
Μετά το περιστατικό με αθλήτρια που αρνήθηκε να την αντιμετωπίσει
Οι αρχές της χώρας προχωρούν τακτικά και σε δημόσιες μαστιγώσεις
Στόχος είναι, όπως τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, η ενίσχυση της αμερικανικής παραγωγής
Αυξάνονται οι ανησυχίες για τις αρνητικές επιπτώσεις των smartphones στην ψυχική υγεία των παιδιών
«Η πορεία που ακολουθούσαμε πριν ήταν απλώς μη βιώσιμη», δηλώνει ο Τζόρνταν Μπέλφορτ
Τραγικός ο θάνατος για την 5μελή οικογένεια και τον πιλότο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.