Κίνα: Καταδίκη σε θάνατο πρώην υπουργού Δικαιοσύνης
Υπήρξε ένας από τους ισχυρότερους αρχηγούς της αστυνομίας


Θανατική ποινή επιβλήθηκε στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Κίνας Φου Ζενγκούα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία – Ομολόγησε πως έλαβε 16,5 εκατ. ευρώ.
Η Κίνα καταδίκασε τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Φου Ζενγκούα σε θάνατο με διετή αναστολή για δωροδοκία και παράβαση του νόμου για ιδιοτελείς σκοπούς, ανέφεραν την Πέμπτη τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Τον Ιούλιο, ο Φου παραδέχτηκε ότι έλαβε δωροδοκίες συνολικού ύψους άνω των 117 εκατομμυρίων γουάν (16,50 εκατομμύρια ευρώ).
Ο Φου Ζενγκούα, κάποτε ένας από τους πιο ισχυρούς αρχηγούς της αστυνομίας της Κίνας, δικάστηκε την Πέμπτη για δωροδοκία και απόκρυψη των φερόμενων εγκλημάτων του αδελφού του.
Ο Φου, 67 ετών, ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον του Ενδιάμεσου Λαϊκού Δικαστηρίου του Τσανγκτσούν στη βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν τον Ιούλιο, δήλωσε ένοχος για όλες τις κατηγορίες σε βάρος του.
Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Φου ότι «δέχθηκε τεράστιες δωροδοκίες» αξίας 117 εκατομμυρίων γουάν και ότι έκανε κατάχρηση εξουσίας ενώ βρισκόταν σε μια σειρά από ανώτερες θέσεις από το 2005 έως το 2021, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου του ως αναπληρωτής επικεφαλής και διευθυντής του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας του Πεκίνου και αναπληρωτής υπουργός Δημοσίων ασφαλείας, που εποπτεύει τις αστυνομικές δυνάμεις της χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε την απόλυση δικηγόρου που εκπροσωπεί το ιστορικό πανεπιστήμιο
Παραιτήθηκε από το κοινοβούλιο - Τιμωρήθηκε με πρόστιμο και κοινωφελή εργασία
«Η ζωή είναι καλύτερη χωρίς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης»
Ο ιδρυτής του Virgin Group βρίσκεται στο πλευρό της Ουκρανίας
20 χλμ από την πρωτεύουσα της Σερβίας, Βελιγράδι
Για προβοκάτσια τον κατηγορεί η αντιπολίτευση
Tι αναφέρει σχετική έρευνα
Για καλή του τύχη ο διάσημος σεφ δεν βρισκόταν στην οικία του εκείνη την ώρα
Aπομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του το 2013
Φραγκίσκος, ένας Πάπας για τους αόρατους
Γιατί ο Πάπας περιφρόνησε αυτό το πολύτιμο κομμάτι της κοσμηματοθήκης του Βατικανού
O δισεκατομμυριούχος υποστήριξε ότι θα περισώσει δισ. δολάρια
Σοβαρός τραυματισμός ενός ατόμου
«Η Κριμαία χάθηκε πριν πολλά χρόνια», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ
Τουλάχιστον τρεις τραυματίες - Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό κίνητρο
Ενίσχυση της τιμής του κατά 50% - Ανησυχίες για σύγκρουση συμφερόντων
«Θα τιμωρήσουμε τους τρομοκράτες και όσους τους στηρίζουν», τόνισε ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι
Πολίτες αψηφούν τον φόβο και αμφισβητούν την εξουσία της μετά από 20 χρόνια κυριαρχίας
Ο Ποντίφικας πέθανε χωρίς να υποφέρει
Τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν ακόμα για εγκλωβισμένους στα συντρίμμια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.