Κοσμος

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την σφαγή στην Τριπολιτσά», λέει τώρα ο Ερντογάν

Η νέα του ανάρτηση στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την σφαγή στην Τριπολιτσά», λέει τώρα ο Ερντογάν
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © EPA/POOL/TURKISH PRESIDENTAL PRESS OFFICE

Ελληνοτουρκικά - Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την σφαγή στην Τριπολιτσά».

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική του απέναντι στην Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ακραία επίθεση που εξαπέλυσε κατά της χώρας μας, από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς», αναφέρει αυτή τη φορά σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι», επισημαίνει ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρέθηκε στην Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, συνέχισε τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα από το βήμα της συνέλευσης κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων», δειχνοντας μάλιστα φωτογραφίες από νεκρά προσφυγόπουλα.

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου δεν έμειναν αναπάντητες από την ελληνική κυβέρνηση. «Την καλούμε να επανέλθει στον χώρο της λογικής» είπε στην Τουρκία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Απαντώντας στους τουρκικούς ισχυρισμούς περί ελληνικής δήθεν επιθετικής συμπεριφοράς, ο κ. Δένδιας τόνισε τα εξής: «Η χώρα που ευθέως απειλεί με πόλεμο, που έχει εκδώσει casus belli, που αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας».

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, επέμεινε στις κατηγορίες κατά της Ελλάδας για διώξεις Τούρκων πολιτών από τη Δυτική Θράκη, ενώ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι οι θάνατοι βρεφών μεταναστών ήταν «αποτέλεσμα της βύθισης των σκαφών τους από την ελληνική ακτοφυλακή».

Επιπλέον αναφερόμενος στην Κύπρο, είπε ότι συζήτησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το ενδεχόμενο έναρξης απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία προς τα Κατεχόμενα.

Για τα F-16 υποστήριξε πως οι συζητήσεις με την κυβέρνηση Μπάιντεν κινούνται «σε θετική κατεύθυνση», ενώ για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια σχολίασε πως δεν είναι συνομιλητής του. «Αν πρόκειται να μιλήσει, ας δει τον Μεβλούτ Μπέη (σ.σ. Τσαβούσογλου) και ας μιλήσει μαζί του», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.