- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Πρώην πρωθυπουργός του Πούτιν: Μπλοφάρει δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία.
Ο Μιχαήλ Κασιάνοφ πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας από το 2000 ως το 2004 υποστήριξε ότι η απειλή του Βλαντιμίρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία είναι μπλόφα και προέβλεψε την κατάρρευση του καθεστώτος.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο Channel 4, ο Ρώσος πρόεδρος «παραπλανήθηκε» και δεν περίμενε το επίπεδο αντίστασης από την Ουκρανία. «Δεν πρόκειται για μπλόφα όσον αφορά την επιστράτευση. Όσον αφορά την πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων, νομίζω ότι πρόκειται για μπλόφα».
Και συνέχισε «Αισθάνομαι ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει μια εντελώς διαφορετική κατάσταση στην Ουκρανία. Το δυναμικό του ουκρανικού στρατού θα μεγαλώσει και θα έχει αποφασιστικό πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην κατάρρευση του καθεστώτος Πούτιν».
Ο Κασιάνοφ με το που ξέσπασε ο πόλεμος τάχθηκε αμέσως και δημοσίως εναντίον του. Είναι μέλος μιας «επιτροπής κατά του πολέμου» που εξωτερικό από Ρώσους αντιπολιτευόμενους, μεταξύ των οποίων ο εξόριστος πρώην ολιγάρχης Μιχαήλ Χοντορκόφσκι. Πρωθυπουργός του Πούτιν στη διάρκεια των πρώτων ετών του στην εξουσία, από το 2000 ως το 2004, ο Κασιάνοφ είχε γίνει στη συνέχεια πολύ επικριτικός απέναντι του ρώσου προέδρου.
Τον Φεβρουάριο του 2016 ο Κασιάνοφ δήλωσε ότι ομάδα ανδρών εισέβαλε σε εστιατόριο της Μόσχας στο οποίο δειπνούσε και τον απείλησε. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο σύμμαχος του Κρεμλίνου – πρόεδρος της Τσετσενίας, δημοσιοποίησε βίντεο που έδειχνε τον Κασιάνοφ στη διόπτρα ενός τουφεκιού. Οι νεαροί που εισέβαλαν στο εστιατόριο έριξαν στον Κασιάνοφ μια τούρτα. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι δεν συνδέεται ούτε με τους νεαρούς ούτε με την πράξη, την οποία χαρακτήρισε πράξη χουλιγκανισμού.
Αναφερόμενος στην εποχή μετά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Μιχαήλ Κασιάνοφ προεξόφλησε ότι ο διάδοχός του θα τελεί υπό τις εντολές των μυστικών υπηρεσιών, όμως δεν θα μπορέσει να ελέγξει για πολύ το σύστημα και δεν θα είναι εφικτό να οργανωθούν δημοκρατικές εκλογές.
Μολαταύτα, «είμαι σίγουρος πως η Ρωσία θα επιστρέψει στον δρόμο της οικοδόμησης δημοκρατικού κράτους» μια μέρα, είπε, εκτιμώντας πως θα χρειαστεί μια δεκαετία για την «αποκομουνιστικοποίηση» και την «αποπουτινοποίηση» της χώρας.