Κοσμος

O Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα στον ΟΗΕ για «πνιγμούς βρεφών» και «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Ζήτησε να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eρντογάν στον ΟΗΕ: «Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων»
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © Getty Images/Ideal Image

Eρντογάν στον ΟΗΕ: Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στην Ελλάδα, με φόντο τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ οι εργασίες της οποίας εκτυλίσσονται αυτήν την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.

Ο Τούρκος ηγέτης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως «η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαιο σε νεκροταφείο προσφύγων» και πως η χώρα μας «με παράνομες επαναπροωθήσεις αυξάνει τη βία κατά των προσφυγων στο Αιγαίο».

Ο ίδιος συνέχισε καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει τα κατεχόμενα στην Κύπρο ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» και μίλησε για «διώξεις κατά των Τουρκοκυπρίων» που «πρέπει να σταματήσουν». 

Ο Ερντογάν είπε: «Βλέπουμε ότι οι απωθήσεις των μεταναστών αυξάνονται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ενώ εμείς, ως Τουρκία, αγωνιζόμαστε για να μην ξεβραστούν κι άλλα σώματα μωρών όπως του Αϊλάν, η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων με τις παράνομες και απερίσκεπτες απωθήσεις της.

Την περασμένη εβδομάδα, το 9 μηνών μωρό Asım και ο 4χρονος Abdülvahap πέθαναν με τις οικογένειές τους ως αποτέλεσμα της βύθισης των σκαφών τους από την ελληνική ακτοφυλακή. Είναι πλέον καιρός η Ευρώπη και οι υπηρεσίες του ΟΗΕ να βάλουν τέλος στις φρικαλεότητες που συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».


ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.