- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Στο Χονγκ Κονγκ συνελήφθη άνδρας που έπαιζε με φυσαρμόνικα τον βρετανικό ύμνο ως φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ
Ως γνωστόν η πρώην βρετανική κτήση ανήκει ουσιαστικά στην Κίνα
Ένας κάτοικος του Χονγκ Κονγκ που έπαιζε με φυσαρμόνικα τον βρετανικό ύμνο για το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το βρετανικό προξενείο κατά τη διάρκεια της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ συνελήφθη για στάση, ανέφεραν σήμερα η αστυνομία και τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το προξενείο το βράδυ της Δευτέρας, παρακολουθώντας την τελετή μέσω των κινητών τους τηλεφώνων, ανάβοντας κεριά και εναποθέτοντας λουλούδια.
Ο άνδρας άρχισε να παίζει φυσαρμόνικα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ερμηνεύοντας τον βρετανικό ύμνο και το "Glory to Hong Kong", ένα τραγούδι που ήταν δημοφιλές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας πριν από τρία χρόνια.
Past 8pm, people outside BCG chanted “Hong Kongers Add Oil” and sang a section of “Glory to Hong Kong” after a man began to play harmonica on the pavement across the consular building. pic.twitter.com/ufQ1DHuyGz
— Xinqi Su 蘇昕琪 (@XinqiSu) September 19, 2022
Σήμερα, η αστυνομία είπε ότι ένας 43χρονος συνελήφθη έξω από το προξενείο για «ενέργειες στάσης». Η αστυνομία επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτός ήταν ο άνδρας με τη φυσαρμόνικα.
Ένας διάσημος ηθοποιός και τραγουδιστής από το Χονγκ Κονγκ, ο Λο Καρ-Γινγκ, 75 ετών, χρειάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη την Πέμπτη, αφού επαίνεσε την Ελισάβετ. Χιλιάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ σχημάτισαν ουρές έξω από το βρετανικό προξενείο την περασμένη εβδομάδα για να υπογράψουν ένα βιβλίο συλλυπητηρίων για τη βασίλισσα, η οποία πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου μετά από 70 χρόνια διακυβέρνησης.
Η άλλοτε βρετανική αποικία του Χονγκ Κονγκ παραδόθηκε στην Κίνα το 1997, πριν από ακριβώς 25 χρόνια, αλλά υπό «ειδικές» συνθήκες. Βάσει όσων είχαν συμφωνηθεί, το Χονγκ Κονγκ θα αποτελούσε ειδική διοικητική περιοχή της Κίνας (special administrative region) και σε αυτό το πλαίσιο θα διατηρούσε για μια περίοδο τουλάχιστον 50 ετών την διοικητική και οικονομική αυτονομία του, υπό την ταμπέλα «μια χώρα, δύο συστήματα».
Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, και ειδικά από το 2017 και έπειτα, επί Σι Τζινπίνγκ, οι κινεζικές Αρχές κατηγορούνται πως έχουν επιβάλει σαρωτικές αλλαγές περιορίζοντας δραστικά την αυτονομία της περιοχής.
Ο νόμος, που επιβλήθηκε από το Πεκίνο τον Ιούνιο του 2020 τιμωρεί αυτό που η Κίνα θεωρεί ανατροπή, απόσχιση, τρομοκρατία και συνωμοσία με ξένες δυνάμεις. Η κυβέρνηση έχει πει ότι οι διώξεις θα αντιμετωπιστούν ανεξάρτητα και σύμφωνα με τον νόμο και ότι οι ενέργειες επιβολής του νόμου δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική τοποθέτηση, το ιστορικό ή το επάγγελμα των συλληφθέντων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού βασίζεται ο σχεδιασμός του πυραύλου και το ενδεχόμενο μεταφοράς πυρηνικών
Η επίθεση καταγράφηκε από κάμερα
Σαν σήμερα πριν 38 χρόνια ο «Iron Mike» έγινε ο νεότερος πρωταθλητής βαρέων βαρών στην ιστορία
Ήταν μέλος της ομάδας της υπεράσπισης στη δίκη του στην αμερικανική Γερουσία το 2020
α δύο τρίτα των Βρετανών υποστηρίζουν το σχέδιο
Με φόντο τις εξελίξεις στην Ουκρανία
Ακυρώσεις δρομολογίων και προβλήματα στα αεροδρόμια
Πού βρίσκονται οι συζητήσεις - Τι δηλώνει το Βρετανικό Μουσείο
Το όνομα του είχε προκαλέσει αντιδράσεις στους Ρεπουμπλικανούς
Διάγγελμα του με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις
Φανατισμένος οπαδός του παιχνιδιού ο μελλοντικός υπουργός των ΗΠΑ
Η κηδεία της μητέρας του είχε στοιχίσει 162 εκατ. λίρες
O βετεράνος του Παγκοσμίου Πολέμου έγινε γνωστός κατά την πρώτη καραντίνα
Tι αναφέρει για την Ουκρανία
Μια λίστα ώστε να καταλάβετε τι έχει να συμβεί από τις 20 Ιανουαρίου και μετά στις Ηνωμένες Πολιτείες
Στο στόχαστρο της αμερικανικής δικαιοσύνης - Φημίζεται για τη στενή σχέση του με τον πρωθυπουργό Μόντι
Το χρονικό του τροχαίου δυστυχήματος - «Ήταν 7 παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο»
Η κυβέρνησή τους δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα κράτος ή διεθνή θεσμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.