Κοσμος

Η παλίρροια σκέπασε τα σπίτια στις ακτές της Βρετάνης - Το εντυπωσιακό βίντεο

Τα νερά στο Σεντ - Μαλό έφτασαν ως και τα 13 μέτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παλίρροια στο Σεν-Μάλο
Παλίρροια στο Σεν-Μάλο © Twitter

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο από το Σεν-Μάλο της Βρετάνης και την παλίρροια που «χτυπά» τα σπίτια.

Το Σεν-Μάλο, στη Βρετάνη, έχει τις υψηλότερες παλίρροιες στην Ευρώπη, με νερό που μπορεί να ανέβει 13 μέτρα. Τα σπίτια της περιοχής είναι χτισμένα ως «τείχος» ενώ διαθέτουν γυαλί 4 στρώσεων στα μπροστινά παράθυρα. Στο παρακάτω βίντεο φαίνονται κατά τη διάρκεια της καταιγίδας Ciara να «χτυπιούνται» από τα νερά.

Drone in storm - Ciara - Saint-Malo in France

Αν και η πόλη δεν είναι άγνωστη, επισκιάζεται κάπως από το πιο διάσημο αδελφάκι της, το Mont Saint-Michel, το οποίο προσελκύει περισσότερους από 3.5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, σε σύγκριση με τα λίγο περισσότερα από δύο εκατομμύρια που φτάνουν στο Saint-Malo. Βρίσκεται 55 χιλιόμετρα δυτικά του Mont Saint-Michel και μισή ώρα μακριά από τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο, το Saint-Malo τείνει να προσελκύει ένα πιο τοπικό κοινό - ένα μείγμα Γάλλων και Βρετανών τουριστών που έρχονται για την παραλία και την ιστορία, αλλά καταλήγουν να γοητεύονται από την άγρια εξαφάνιση του ωκεανού.

Παραδόξως, οι παλίρροιες δεν είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που ακούει κανείς για το Saint-Malo. Στην πραγματικότητα, πολλοί φτάνουν εκεί αναζητώντας μια απόδραση στην παραλία και μια ματιά σε μια μεσαιωνική πόλη με τείχη. Το μπάνιο εκεί, βέβαια, γίνεται μόνο κατά καθορισμένες ώρες και μετά από 15 έως 20 λεπτά περπάτημα στην υγρή άμμο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.