Κοσμος

Ρωσία: Μυστηριώδης θάνατος του αρχισυντάκτη της Pravda

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία: Μυστήριο με τον θάνατο από «εγκεφαλικό» του αρχισυντάκτη της Pravda - Ήταν «σύμμαχος» του Πούτιν
Pravda - Putin © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρωσία: Πέθανε μυστηριωδώς ένας ακόμα σύμμαχος του Πούτιν, ο αρχισυντάκτης της Pravda.

Ο αρχισυντάκτης της ρωσικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Pravda πέθανε την Τετάρτη ύστερα από εγκεφαλικό που υπέστη κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού, αναφέρει η Daily Mail.

Ο συνάδελφός του, Leonid Zakharov, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό μέσο, ανέφερε πως τρία λεπτά αργότερα, ο Sungorkin ξεκίνησε να ασφυκτιά και οι συνάδελφοί του τον έβγαλαν για να πάρει καθαρό αέρα. Είπε πως κανείς δεν μπορούσε να τον σώσει και πως δυστυχώς απεβίωσε, με τον γιατρό που τον εξέτασε αρχικά να συμπεραίνει πως το αίτιο θανάτου του ήταν εγκεφαλικό. Ο αρχισυντάκτης της Pravda αδιαθέτησε λίγο αφότου είχε πει στην ομάδα ανθρώπων που τον συνόδευε πως πρέπει να βρει «ένα όμορφο μέρος κάπου… για μεσημεριανό».

Ο Πούτιν είχε επαινέσει το ένθερμο φιλοκυβερνητικό μέσο το 2020, με τη συμπλήρωση των 95 χρόνων έκδοσης της Pravda. Είχε γράψει τότε χαρακτηριστικά πως η «θρυλική» εφημερίδα «έχει διανύσει μια μακρά δημιουργική διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια και έχει γράψει λαμπρές αξέχαστες σελίδες στην ιστορία των ρωσικών ΜΜΕ.

Οι συνάδελφοι του κ. Sungorkin έγραψαν σε μια νεκρολογία ότι ο δημοσιογράφος ήταν «σύμβολο της νέας εθνικής δημοσιογραφίας» και είχε χτίσει την εφημερίδα σε μια «ισχυρή αυτοκρατορία».

Ο 68χρονος Sungorkin είναι ο πλέον πρόσφατος σε μια μακρά σειρά συμμάχων του Πούτιν που έχασαν τη ζωή τους κάτω από περίεργες συνθήκες. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πρόσφατα τον χαμό του Ivan Pechorin, αφού «έπεσε από βάρκα» στο Βλαδιβοστόκ.


ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.