Κοσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της στο Εδιμβούργο (LIVE)

Ατέλειωτες ουρές έξω από τον Καθεδρικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η νεκρική πομπή της βασίλισσας Ελισάβετ στο Εδιμβούργο της Σκωτίας
Η νεκρική πομπή της βασίλισσας Ελισάβετ στο Εδιμβούργο της Σκωτίας © EPA/TOLGA AKMEN

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στη Σκωτία το λαϊκό προσκύνημα έχει ξεκινήσει, με πλήθος κόσμου να περιμένει να βρεθεί μπροστά στο φέρετρο μέσα στον Καθεδρικό.

Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ στη Σκωτία. Η νεκρική πομπή στο Εδιμβούργο κατέληξε στο Καθεδρικό ναό του Αγίου Αιγιδίου, όπου πλήθος κόσμου περιμένει υπομονετικά για να μπει στον χώρο και να βρεθεί μπροστά στο φέρετρο. Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει 24 ώρες.

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε σε ηλικία 96 ετών στο κάστρο Μπαλμόραλ και η σορός της μεταφέρθηκε στον Καθεδρικό του Εδιμβούργου, όπου και θα παραμείνει μέχρι αύριο το βράδυ, όταν και αναμένεται να μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο. 

Το κλειστό φέρετρο είναι σκεπασμένο με το σκωτσέζικο βασιλικό λάβαρο. Από το βράδυ της Τετάρτης, θα εκτεθεί για λαϊκό προσκύνημα στο Γουεστμίνστερ. Η κηδεία της βασίλισσας είναι προγραμματισμένη για τις 19 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

Επικεφαλής της νεκρικής πομπής στο Εδιμβούργο ήταν ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος ήταν ντυμένος με στρατιωτική στολή. Δεν έλειψαν, πάντως, και τα απρόοπτα. Ένας άνδρας επιτέθηκε φραστικά στον πρίγκιπα Άντριου, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση.

LIVE: King Charles III to mount Vigil by Queen Elizabeth's coffin at Edinburgh cathedral
King and family march behind late queen's coffin in Edinburgh

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.