Κοσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι επιτρέπεται και τι όχι στο λαϊκό προσκύνημα

Οι οδηγίες των αρχών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλισσα Ελισάβετ
Βασίλισσα Ελισάβετ © EPA/ ADAM VAUGHAN

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι οδηγίες για το λαϊκό προσκύνημα. Ποιους κανόνες οφείλουν να ακολουθήσουν όσοι βρεθούν στο Γουεστμίνστερ.

Από το Εδιμβούργο της Σκωτίας ξεκινά σήμερα το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία απεβίωσε στις 8 Σεπτεμβρίου, στο κάστρο του Μπαλμόραλ, σε ηλικία 96 ετών.

Το απόγευμα της Τρίτης η σορός θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο, για να ξεκινήσουν και εκεί οι σχετικές τελετές και το 4ημερο λαϊκό προσκύνημα στο Γουεστμίνστερ

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας έχουν δώσει σαφείς οδηγίες στον κόσμο που θα θελήσει να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα σχετικά με το τι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους στην ουρά, ενώ περίπου 200.000 άνθρωποι αναμένεται να πάρουν μέρος στο λαϊκό προσκύνημα.

Όσοι παρευρεθούν στο παλάτι του Γουεστμίνστερ θα μπορούν να έχουν μαζί τους μόνο μία μικρή τσάντα, οφείλουν να κάνουν ησυχία και να είναι ευπρεπώς ντυμένοι μέσα στον χώρο, αλλά και να έχουν κλειστά ή σε αθόρυβη λειτουργία τα κινητά τους τηλέφωνα. Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η φωτογράφιση και η μαγνητοσκόπηση.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι οδηγίες για το λαϊκό προσκύνημα στο Λονδίνο

Αρχικά το κάθε άτομο επιτρέπεται να φέρει μόνο ένα μικρό σακίδιο, με ένα φερμουάρ, στο οποίο μπορεί να έχει ένα διάφανο μπουκαλάκι με νερό, φαγητό, έναν φορητό φορτιστή κινητού και φάρμακα απαραίτητα για την πάθηση του, εάν αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσαν οι υπεύθυνοι απαγορεύονται αυστηρά αιχμηρά αντικείμενα, σπαστές καρέκλες και ομπρέλες, ψυγεία και κάθε είδος κάμπινγκ, φλασκιά και κουτιά αναψυκτικών ή παρόμοια αλουμινένια κουτιά, αλυσίδες, λουκέτα ή οτιδήποτε θα μπορούσε να προκαλέσει σωματική βλάβη και τέλος λουλούδια για τη βασίλισσα.

Για τα λουλούδια έχει προβλεφθεί ειδικός χώρος στο κοντινό Green Park.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έλεγχοι θα διεξάγονται κατά μήκος της ουράς, ενώ τα απαγορευμένα αντικείμενα θα κατασχεθούν και δεν θα επιστραφούν.

Επίσης, οι αρχές ζητούν από τον κόσμο να σεβαστεί την ημέρα και το γεγονός, παραμένοντας σιωπηλός μέσα στην αίθουσα.

Τέλος, το λαϊκό προσκύνημα θα μεταδίδεται και σε οθόνη στο Χάιντ Παρκ.

Με πληροφορίες από BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.