- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Ιαπωνία «βράζει» και μοιράζει ομπρέλες από υαλοβάμβακα σε παιδιά
9.000 παιδιά θα λάβουν τις ομπρέλες αυτές
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![Ζέστη στην Ιαπωνία Ζέστη στην Ιαπωνία](/images/1074x600/jpg/files/2022-09-02/iaponia-zesti.jpg)
Μετά την αύξηση του αριθμού των ημερών κατά τις οποίες ο υδράργυρος ανέβηκε τουλάχιστον στους 35 βαθμούς Κελσίου, 9.000 κίτρινες ομπρέλες από υαλοβάμβακα θα μοιραστούν σε παιδιά στην Κουμαγκάγια.
Στα παιδιά που ζουν στην πιο καυτή πόλη της Ιαπωνίας θα δοθούν ειδικά σχεδιασμένες ομπρέλες για την προστασία τους από τη ζέστη, μετά από ένα καλοκαίρι που υπήρξαν θερμοκρασίες ρεκόρ σε πολλές περιοχές της χώρας.
Οι τοπικές αρχές στην Κουμαγκάγια του νομού Σαϊτάμα επινόησαν μια ομπρέλα που κρατάει μακριά τη βροχή και λειτουργεί και ως ομπρέλα, ανέφερε η εφημερίδα Mainichi Shimbun.
Οι ομπρέλες, οι οποίες φέρουν το λογότυπο της πόλης και ζυγίζουν μόλις 336 γραμμάρια, θα διανεμηθούν σε 9.000 μαθητές δημοτικού την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε η εφημερίδα.
Η Κουμαγκάγια, μια πόλη περίπου 195.000 κατοίκων που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο, καταγράφει τακτικά τις υψηλότερες θερμοκρασίες στην Ιαπωνία, εν μέρει ως αποτέλεσμα των θερμών κατηφορικών ανέμων που δημιουργούνται από το φαινόμενο Foehn.
Η κυβέρνηση της πόλης συμβούλευσε τα τελευταία δύο χρόνια τα μικρότερα παιδιά να προστατεύονται από τον ήλιο με κανονικές ομπρέλες στο δρόμο από και προς το σχολείο για να αποφύγουν τη θερμοπληξία, αλλά ορισμένοι αμφισβήτησαν την ικανότητά τους να εμποδίζουν το ηλιακό φως.
Ανησυχώντας για την αύξηση του αριθμού των ημερών που ο υδράργυρος ανεβαίνει τουλάχιστον στους 35 βαθμούς Κελσίου, η πόλη αποφάσισε να μοιράσει τις κίτρινες ομπρέλες από υαλοβάμβακα, μεταξύ άλλων και σε παιδιά που ζουν στην Κουμαγκάγια αλλά φοιτούν σε σχολεία εκτός της πόλης, ανέφερε η Mainichi.
Οι ομπρέλες που καταστρέφουν τη ζέστη θα αναγκάσουν επίσης τα παιδιά να διατηρούν μια λογική απόσταση μεταξύ τους, εξαλείφοντας την ανάγκη να φορούν μάσκες για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού, πρόσθεσε.
Ωστόσο, το μέτρο ήρθε λίγο αργά. Η Ιαπωνία αντιμετώπισε στα τέλη Ιουνίου τον χειρότερο καύσωνα από την έναρξη των καταγραφών το 1875, μετά το πρόωρο τέλος της περιόδου των βροχών.
Η πόλη Ισεσάκι, βόρεια του Τόκιο, κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία της χώρας για εκείνο το μήνα, 40,2 βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ Ιουνίου των 39,8 βαθμών Κελσίου που είχε σημειωθεί το 2011. Το Τόκιο βίωσε αρκετές συνεχόμενες ημέρες ζέστης άνω των 35C, γεγονός που ώθησε την κυβέρνηση να προειδοποιήσει τους πολίτες να εξοικονομήσουν ενέργεια ή να αντιμετωπίσουν διακοπές ρεύματος, ενώ η Κουμαγκάγια και άλλες πέντε τοποθεσίες σημείωσαν υψηλές θερμοκρασίες άνω των 40C την 1η Ιουλίου.
Η φήμη της Κουμαγκάγια για θερμοκρασίες που μοιάζουν με καμίνι σφραγίστηκε τον Ιούλιο του 2018, όταν πάλεψε με την υψηλότερη θερμοκρασία όλων των εποχών των 41,1C - ένα αξιοζήλευτο ρεκόρ που μοιράζεται με την πόλη Χαμαμάτσου στην κεντρική Ιαπωνία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ιδιοκτήτης του Χ έχει αποκτήσει άλλα 12 παιδιά με τρεις διαφορετικές γυναίκες
«Tο καλό θα υπερισχύσει», δηλώνει η Γιούλια Ναβάλναγια
Ο δράστης ομολόγησε ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί μέσω διαδικτύου
Σε σταθερή κατάσταση η υγεία του ποντίφικα
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters
Το μοναχικό της ταξίδι - Ο Guardian τη χαρακτηρίζει «νεαρή ηρωίδα» - Δείτε εικόνες
Τραμπ, Βανς και Σία λένε πως ήρθε η ώρα οι Ευρωπαίοι (και οι Καναδοί, οι Μεξικανοί, οι Ιάπωνες) να επιστρέψουν μέρος από τα χρωστούμενα
Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι πρώτοι στόχοι
Σαρωτικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες
Εξαιρούνται οι πυροσβέστες
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στο Νόβι Σαντ
Τα νεότερα για την υγεία του
Δεν θα συμμετάσχουν οι Ευρωπαίοι – Τι αναφέρει το Politico
Συνελήφθη 23χρονος Σύρος
«Είναι τόσο προφανές ότι τα ΜΜΕ προσπαθούν να μας διχάσουν», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Μετά την ομιλία του Τζ. Ντ. Βανς που ανησύχησε τους ευρωπαίους ηγέτες
Τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στους ευρωπαίους ηγέτες. Θέλουν να διαχωρίσουν ουσιαστικά τη στάση τους από τη νέα Διοίκηση των ΗΠΑ; Κι αν το αποφασίσουν, μπορούν να το κάνουν;
Ο Ουκρανός πρόεδρος αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία – Δεν υπάρχουν «εγγυήσεις ασφαλείας»
«Η Ευρώπη θα πει τη γνώμη της, αλλά δε θα είναι στο τραπέζι», τόνισε ο Κιθ Κέλογκ
Εκτός του ότι η ομιλία του στο Μόναχο είχε απαράδεκτα επιθετικό, διδακτικό και συγκαταβατικό τόνο, έδειχνε άγνοια τόσο του παρελθόντος όσο και της επικαιρότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.