Κοσμος

Αργεντινή: To βίντεο από την απόπειρα δολοφονίας της αντιπροέδρου Κριστίνα Κίρχνερ

O άνδρας δεν πυροβόλησε και συνελήφθη από τις αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
631169b85c713

Αργεντινή: Άνδρας που σημάδεψε με όπλο την αντιπρόεδρο Κριστίνα Κίρχνερ συλλαμβάνεται.

Οι αρχές της Αργεντινής συνέλαβαν χθες Πέμπτη άνδρα διότι έστρεψε πυροβόλο όπλο εναντίον της αντιπροέδρου της χώρας καθώς η Κριστίνα Κίρχνερ επέστρεφε στο σπίτι της, ανακοίνωσε ο υπουργός Ασφάλειας Ανίμπαλ Φερνάντες.

Αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν την εικόνα του προσώπου αυτού καθώς σημάδευε στο κεφάλι την πρώην πρόεδρο Κίρσνερ καθώς η νυν αντιπρόεδρος έβγαινε από το αυτοκίνητο που τη μετέφερε στην κατοικία της. «Τώρα το συμβάν θα αναλυθεί από το προσωπικό της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της αστυνομίας», θα εξεταστούν «τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι διαθέσεις αυτού του προσώπου», είπε ο υπουργός Φερνάντες.

Ο σημερινός πρόεδρος Αλμπέρτο ​​Φερνάντες απευθύνθηκε στη χώρα στην τηλεόραση αργότερα την Πέμπτη, λέγοντας ότι από ένα τεχνικό θέμα γλίτωσε η ζωή της κασ Κίρχνερ, και ότι η Παρασκευή καθίσταται εκτάκτως εθνική αργία ώστε ο λαός να εκφράσει τη στήριξή του στην Αργεντινή αντιπρόεδρο.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άνθρωποι στο πλήθος φαίνεται να προσπαθούν να εμποδίσουν την κ. ντε Κίρχνερ από τον ύποπτο δράστη. Ο υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής έκανε λόγο για «απόπειρα δολοφονίας». «Όταν το μίσος και η βία υπερισχύουν της συζήτησης, οι κοινωνίες καταστρέφονται και προκύπτουν καταστάσεις όπως αυτή: απόπειρα δολοφονίας», ανέφερε σε ένα tweet.

Πριν λίγες μέρες η 69χρονη Κίρχνερ δικάστηκε με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμορίας και της εκτροπής δημόσιων πόρων στο προπύργιό της, τη Σάντα Κρους της Παταγονίας, από το 2007 ως το 2015 όταν ήταν πρόεδρος της Αργεντινής.

Αντιπρόεδρος της χώρας και πρόεδρος της Γερουσίας από το 2019 αυτή τη στιγμή η Κίρχνερ έχει ασυλία, την οποία μπορεί να άρει μόνο το Ανώτατο Δικαστήριο, εφόσον επικυρώσει τυχόν καταδίκη της. Αν αυτό δεν συμβεί η Κίρχνερ θα μπορέσει να είναι υποψήφια στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη του 2023, αν και προς το παρόν δεν έχει δηλώσει αν προτίθεται να το πράξει.

Man points gun at Argentinian vice-president Cristina Fernández de Kirchner

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.