Κοσμος

Ο Jamie Dimon ανησυχεί ότι ο νέος πύργος της JP Morgan θα μείνει άδειος

Αν δεν γυρίσουν οι υπάλληλοι στα γραφεία τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Jamie Dimon, θέλει τους εργαζομένους να επιστρέψουν στο γραφείο 5 ημέρες την εβδομάδα
Ο Τζέιμι Ντάιμον © ΕPΑ/Grayson Timothy

Jamie Dimon: Θέλει τους εργαζομένους να επιστρέψουν στο γραφείο 5 ημέρες την εβδομάδα

O διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan Chase & Co., Jamie Dimon, έχει μεταφέρει σε ανώτερα διευθυντικά στελέχη του ομίλου ότι θέλει τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους για πενθήμερη εργασία, σε μια δραματική αλλαγή από το έως τώρα υβριδικό μοντέλο εργασίας της τράπεζας.

Ο χρηματοοικονομικός κολοσσός κατασκευάζει έναν πύργο 70 ορόφων με γραφείο, 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στην περίφημη Park Avenue της Νέας Υόρκης και ο Dimon λέγεται ότι ανησυχεί πως θα μείνει άδειος εάν το προσωπικό συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι για πολλές ημέρες την εβδομάδα. Ο επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας έχει δώσει έμφαση στο μοντέλο μαθητείας της εταιρείας, όπου το προσωπικό εργάζεται συνεργατικά και ο ένας εργαζόμενος μαθαίνει από τον άλλον στο περιβάλλον γραφείου.

Αλλά η υπολειπόμενη εργασία από το σπίτι και οι υβριδικές στρατηγικές εξαιτίας της πανδημίας απειλούν πλέον αυτό το μοντέλο, ενώ άλλες μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ όπως η Goldman Sachs έχουν ήδη ζητήσει από το προσωπικό να είναι στο γραφείο με πλήρη απασχόληση.

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan έχει μεταφέρει σε συζητήσεις του με τα παλαιότερα στελέχη να επαναφέρουν τους υπαλλήλους στις θέσεις τους για ολόκληρη την εργάσιμη εβδομάδα, καθώς η έλλειψη δια ζώσης συνεργασίας μεταξύ των τμημάτων θα μπορούσε να μειώσει τα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας, ενισχύοντας τους φόβους ότι αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τις τιμές των μετόχων της επενδυτικής τράπεζας.

Ο νέος ουρανοξύστης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων της JP Morgan πρόκειται να καταλάβει ένα ολόκληρο αστικό στο Midtown του Manhattan προκειμένου να χωρέσει 15.000 εργαζόμενους όταν ανοίξει το 2025.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι ανησυχούν ότι εάν υπάρξουν κενές θέσεις στα γραφεία εκείκνοι με την εξ αποστάσεως εργασία θα είναι οι πρώτοι που θα απολυθούν, εξαιτίας και της ανώμαλης οικονομικής κατάστασης που βιώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Μια πηγή είπε στη New York Post ότι οι κατώτεροι υπάλληλοι της εταιρείας πρέπει να θυμούνται το ρητό: «Δεν μπορούν να σου πάρουν το γραφείο σου αν κάθεσαι σε αυτό». Ένας ακόμα ανέφερε στην εφημερίδα ότι «αν οι άνθρωποι δεν είναι στις θέσεις τους πέντε ημέρες την εβδομάδα, αυτές οι θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να χαθούν από τη μέρα στρην άλλη. Αν κάποιος δεν είναι εκεί, είναι πολύ εύκολη η απόφαση να τον απολύσεις».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.